Alla grenar
e-cycling

Hyperice Recovery Zone startar samarbete tillsammans med Svenska Cykelförbundet E-cycling

Hyperice ser mycket fram emot att få vara med i satsningen av återhämtning inom cykling i Norden, tidigare har man gjort lyckade satsningar inom sporten internationellt. Hyperice produkter används idag av världsatleter och ser en stor möjlighet för cyklister att värma upp och återhämta sig bättre med hjälp av massageverktyg efter träningspass och lopp.

”Vi är väldigt glada för att ingå samarbete tillsammans med Svenska Cykelförbundet – Hyperice ser mycket fram emot att vara med och bygga sporten i Norden såväl när det kommer till e-cycling som traditionell cykling. Recovery Zones produkter har visat sig vara effektiva inom återhämtnings segmentet oavsett aktivitetsnivå”, säger Teodor Lindén nordisk sälj-och marknadschef för Hyperice hos RLVNT Distribution.

Samarbetet med Svenska Cykelförbundet kommer också att innefatta ett tätt samarbete med SWE-Cup som är den största helsvenska cykeltävlingen på plattformen Zwift. Tävlingen lockar ca 700 deltagare per lopp samtidigt som tävlingen sänds för ca 2500 personer live via Svenska Cykelförbundets kanal.

”Vi ser mycket positivt på ett samarbete med Hyperice och deras produkter. E-cycling är en intensiv sport och många tävlar flera gånger i veckan”, säger Conny Björnehall ordförande E-Cycling. ”Då är det viktigt att man återhämtar sig bra och snabbt mellan dom tuffa passen”.

Partnerskapet innebär att Hyperice genom sin Recovery Zone kommer att medverka på butiksevent för att stötta atleter och introducera mer till återhämtnings segmentet. Hyperice kommer att bidra till ett lyft av sporten och dessa arrangemang.

”Vi får under SWE Cup möjligheten för fler att testa dessa produkter på riktigt och jag kan av egen erfarenhet intyga att det funkar och snabbar på återhämtningen” fortsätter Björnehall.

Mer om Hyperice

Hyperice är specialister och marknadsledare på tekniska produkter inom återhämtning och uppvärmning, utvecklade i samarbete med några av världens bästa atleter och fysioterapeuter. Produkterna består av bland annat massagepistolar, foamrollers, massagebollar och återhämtningssystem för ben, knän och rygg, som med vibrationsmassage främjar blodcirkulationen, förbättrar rörligheten och lindrar träningsvärk och stelhet. Hyperice är Officiell Återhämtningspartner till UFC, NBA, PGA, MLB och Tottenham Hotspurs med mission om att hjälpa människor att röra sig bättre. Oavsett om man är en professionell idrottare, medveten träningsentusiast eller vanlig motionär. Läs mer om Hyperice.