Alla grenar
e-cycling

Helsvensk på dampallen i totalen av Skandinaviska Cupen

Wow, första gången någonsin som flera länder och förbund går ihop och skapar en gemensam cup på Zwift – och vilken succé det blev. Över 1000 cyklister anmälda till varje lopp och ett snitt på 2000 tittare per event. Magiskt helt enkelt.
Vi är såklart extra glada över den dominans som tjejerna visar upp och är stolta över att vi har en helsvensk pall i den Skandinaviska Cupen. 1:a blir Marlene Bjärehed och sedan har vi en delad 2:a plats mellan Jessica Edqvist och Malin R Kågström. Stort grattis!

Herrarna har mött tufft motstånd, framförallt från Danmark men har blivit bättre och bättre för varje lopp. Det har också varit väldigt roligt och lärorikt att jobba med det Norska och Danska förbundet. Detta är något som vi skall fortsätta med och utveckla så att vi kan ha fler spännande och roliga event tillsammans.

Vänligen
Conny Björnehall, samordnare och ordförande i grengrupp E-cycling

Racerapport Damer A:
Onsdagens bana bjöd på en härlig backe direkt efter start – Forward KOM skulle besegras inte mindre än fem gånger och det sätter självklart sina spår i benen. Men det märktes inte alls i början på loppet utan damerna drog iväg i ett ruskigt högt tempo och man kan inte låta bli att inspireras. Det gjorde också att några fick släppa väldigt fort och redan på första varvet var det bara Maja Winter Brandt som hängde på våra svenska cyklister. Det blev dock mycket spännande spurter och Maja visade att hon ville försöka få med sig spurtpoäng för att eventuellt klättra till en 3:e plats i totalen. Men hon blev ofta nedspurtad av våra starka svenska cyklister som förstod faran. Vi hade också äran av att få följa Nellie Larsson live från sitt hem och hon bjöd verkligen upp. Tuffa förningar i Forward KOM och det var också hon som startade den avgörande spurten. Det blev knivhårt i mål och även på reprisen så var det svårt att se alla placeringar. Vinnare blev dock Marlene Bjärehed före Maja Winther Brandt och Malin Kågström. Nellie fick en fin 6:e plats.

Länk till damernas resultat: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1768840

Länk till totala cupen damer:https://www.zwiftpower.com/league.php?id=667

Racerapport Herrar A:
Herrarna drog iväg i en rasande fart uppför backen och fast loppet var ganska långt var det ingen som hade tänkt spara på krutet. Det blev galet roliga spurter under detta lopp och glädjande nog så kunde Marcus Dorsch och Alexander Wetterhall hålla sig långt framme på alla spurter och säkra viktiga poäng. Vi såg också några intressanta utbrytningar som tyvärr inte räckte hela vägen. Michael Olsson bjöd på en riktigt fin solokörning och hade som mest 12-13 sekunder. Han blev dock upphunnen av dom andra cyklisterna när vi närmade oss en av alla spännande spurter. Det blev en väldigt rafflande spurt och det var omöjligt att se vem som egentligen vann. Vi tittade på repriserna men det var så sjukt tight. Det har verkligen varit racing på absolut högsta nivå och alla lopp har bjudit på aktiv körning och verkligen full fart. Vann gjorde Daniel Stampe som vi ju följt live under sändningen tidigare, följd av Oskar Hvid och Joakim Lisson. En heldansk pall helt enkelt. Marcus Dorsch kom dock på en fin 4:e plats. Vi hade också med oss danska cyklister i sändning och även Roger Persson från Sundsvall som satt i Sportsons lokaler och kunde vinna totalen i C gruppen! Stort grattis Roger!

Länk till herrarnas resultat:https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1768785

Länk till totala cupen Herrar:https://www.zwiftpower.com/league.php?id=668

Länk till sändningen:https://www.facebook.com/swecycling/videos/2879777525632868

Det gör också att vi har två vinnare av Hejapriset på 5000 kronor som delas ut i samarbete med Tillsamman för fler i rörelse.

På damsidan vinner Marlene Bjärehed och på herrsidan Marcus Dorsch. Stort grattis säger vi till detta!