Alla grenar
e-cycling

Bjärehed och Brännlund vinner SWE Cup – resultat och priser ute nu

Sverige, vi har ett resultat. SWE Cup 2021 är avgjord och vilken fantastisk säsong vi har haft. Vi har haft över 1000 cyklister anmälda till varje lopp och ett snitt på 2500 tittare på varje sändning.  Det innebär att över 10 000 cyklister svettats med oss varje måndagskväll de senaste tio veckorna.

Nu har vi alltså ett resultat och kan få glädja oss med alla vinnare, det är inte bara dom som slutar främst som är vinnare utan alla som har deltagit bidrar till ett aktivare liv och en positiv utveckling för E-cycling. Det gillar vi.

Vinnarna i grupp A-D herrar och damer vinner fina priser från Wahoo. Det enda ni behöver göra är att registrera era uppgifter i ett formulär så skickas priserna till er. Resultat och formulär hittar ni HÄR

Övriga deltagare är också med i utlottningen av priserna. Även ni ska registrera er i samma formulär för att delta i utlottningen. HÄR

Vänliga hälsningar

Conny Björnehall, tävlingsansvarig och ordförande i grengrupp E-cycling

Racerapport Damer A:
Det var en riktigt tuff bana som skulle köras den sista cup-omgången.  Banan var egentligen inte platt någonstans. Den började dessutom med ett långt motlut som kan suga kraften ur de mest vältränade benen. Damerna körde på väldigt fort och i den första backen började fältet spricka av. Vi fick se fantastiska watt och duktiga cyklister. Dagen till ära så fick vi följa Malene Bjärehed, totalvinnaren av SWE Cup som satt hemma och cyklade. Det är så sjukt imponerande att ge en live intervju när man ligger på 7 w/kg – grymt. Vid varvningen  gick Emma Belforth iväg. Hon fick en riktigt lång lucka och det såg länge ut som att hon skulle lyckas med sin utbrytning. Men den jagande klungan kunde komma ifatt och det skulle bli en spurtstrid även denna gång. Marlene visade på rutin och en väldig styrka då hon kunde vinna spurten och glida i mål som en riktigt vinnare. Stort grattis säger vi! Emma Belforth kom tvåa före Karin Forsberg som slutade trea.

Resultaten till Damernas lopp: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1880821

Resultat och priser: https://scf.se/e-cycling/swe-cup-resultat-2021/

Racerapport Herrar A:

Herrloppet startade i en rasande fart. Fördelen med en kuperad bana är att det blir ett roligt race att titta på även om det är jobbigt för cyklisterna.
Det var ett galet starkt startfält och det är så kul att få följa våra svenska profiler. Eftersom banan var så tuff så sprack det av lite tidigare än vanligt och när första backen var avklarad så hade klungan minskat ganska mycket. Vi vill rikta ett extra tack och plus till Mattias Wengelin som dagen till ära ställde upp på en MTB-cykel under tävlingen – underbart!

Vi såg väldigt aktiv cykling och även några bra försök till utbrytningar. Klungan var dock väldigt snabb och det skulle bli en galet spännande spurt även på herrsidan. Det gäller att ha bra timing och det hade vinnaren även denna gång. Precis innan mållinjen  kunde Samuel Brännlund gå förbi och vinna. Stort grattis till Samuel som också är totalvinnare av SWE Cup 2021. Mycket välförtjänt. Tvåa blev Carl Kagevi och Johan Norén kom på tredje plats.

Resultaten till Herrarnas lopp:https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1880812

Resultat och priser: https://scf.se/e-cycling/swe-cup-resultat-2021/

Här är länken till sändningen: https://www.facebook.com/swecycling/videos/942050399934905

Resultatet i SWE Cup totalt

Herrar:https://www.zwiftpower.com/league.php?id=591

Damer:https://www.zwiftpower.com/league.php?id=592