Alla grenar
e-cycling

Dramatik och spänning i den tredje cupomgången

Skandinaviska cupen, omgång tre var ovanligt händelserik och bjöd på såväl spänning som dramatik summerar Conny Björnehall, ordförande och kommentator, e-cycling.

Racerapport damer A:
Skandinaviska cupens tredje omgång kördes på en ganska platt bana med en rejäl backe. På toppen av denna hade vi utdelningen av våra sprintpoäng. Det gjorde att det blev ett väldigt tufft lopp. Damerna körde i en samlad klunga fram till backen men här blev det åka av. Då märkte vi också att Zwift hade skickat med Powerups till loppet fast det inte borde vara så. Spännande minst sagt. Fältet sprack av ganska ordentligt men i nedförsbacken så samlade man ihop sig igen och samlade krafterna för lopp två. Våra svenska damer dominerar i den Skandinaviska cupen. Det är väldigt imponerande att se. Det skulle dock bli en väldigt tuff sprint denna gång. Vi såg att danskan Maja Winther Brandt gick loss tidigt och såg länge ut att knipa en pallplats men så kom Marlene Bjärehed som skjuten ur en kanon och kunde vinna precis vid målgången. Så sjukt rafflande. Om ni missade det så titta på reprisen och slowmotion från målgången. Vann gjorde alltså Marlene Bjärehed före Jessica Edqvist och Maja Winther Brandt.

Länk till resultatet:https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1768828

Racerapport herrar A:
Vilken uppställning! I studion hade vi med oss ledaren i totalen, danske Daniel Stampe men vi hade också tre svenska kanoner med oss i sändningen. Johan Norén. Isak Magnusson och Jesper Svensson. Vilken folkfest. Herrarna startade som vanligt i ett rasande tempo och det var tufft att hänga på fram till den stora backen. I backen kördes det sedan på ordentligt och vi fick se ett underbart försök av Johan Norén att göra en långspurt uppe på toppen. Tyvärr räckte det inte ända fram men vilket underbart försök.
När herrarna kom ned på platten och gick in i öknen så trodde vi att de skulle vila lite och ladda för varv två och backen igen, men så blev det inte alls.
Vi såg nu en utbrytning, och en ordentlig sådan. Med i denna var norske mästaren Vidar Mehl,  och det gick fort, riktigt fort. Det såg länge ut som att man skulle kunna hålla undan men till sist  hann klungan ikapp. Johan gjorde ett nytt härligt försök på toppen av backen. Racing när det är som bäst.
När det sedan blev dags för målgång så fick vi se några riktigt härliga försök till långspurt men dessa hämtades upp och till sist så kunde Sebastian Ryttersgaard vinna före Oskar Hvid och Vidar Mehl. Marcus Dorsch kom in på en fin 8:e plats och Johan Norén slutade 10:a Magisk kväll helt enkelt!

Länk till resultaten:https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1768780

Länk till sändningen:https://www.facebook.com/swecycling/videos/416835502749271