Alla grenar
e-cycling

Starka spurtstrider i den näst sista omgången av SweCup

Racerapport Herrar A:
Vi bjöd på en ganska platt bana igår. Men det fanns dock en seg motluta upp mot triumfbågen som skulle besegras under varje varv. Vid detta tillfälle så kördes det på ordentligt vid varje varv. Vi hade blivit utlovade utbrytningar även detta lopp men jag tror att banan gjorde det svårt och att dom försök som gjordes snabbt bryggades igen. Det gjorde att vi fick se en klungspurt och nu var det helt galet jämnt! För dom sju första cyklisterna så skiljde det endast sex hundradelar. Så otroligt jämnt. Martin Lindqvist kunde vinna loppet före Hugo Forssell och Samuel Brännlund.

Länk till resultatet:https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1858635

Racerapport Damernas lopp A:
Damerna bjöd också på en riktigt fest igår. Vi har ju några av världens bästa cyklister och det är grymt att se vilka watt som dom presterar och vilka lopp dom gör. Igår var inget undantag. Det blev snabbt en grupp som bestämde sig för att hänga ihop under hela loppet. Det skedde ganska kraftiga utbrytningar vid varje backe och det lär ha känts i benen vid varje varv. Men det skulle bli en spurtstrid även under detta lopp. Karin Forsberg försökte tidigt med en lång spurt men klungan bakom kom närmare och närmare och dom kom ikapp och kunde gå förbi. Efter en mycket stark spurt så kunde Jessica Edqvist vinna loppet före Marlene Bjärehed och Sonia Cieciel på tredje plats.

Länk till resultatet: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1858658

Sändningen hittar ni här, där vi även går igenom lite utrustning:https://www.facebook.com/swecycling/videos/243309364113635