Alla grenar
e-cycling

Rapport från de stora utbrytningarnas lopp – race nr åtta

Såg vi hela cupens häftigaste lopp igår? Vi tror det men hoppas såklart på mer. Det var verkligen utbrytningarnas lopp igår. Först damerna och sedan herrarnas lopp, helt galet. Så roligt att få vara med om detta. Vi fick också glädjen av att följa en debutant på Zwift live och världsstjärnan och tränaren Mattias Reck. Under samma sändning. Mattias delade med sig av värdefulla tips och en inblick i proffslivet.

Damernas lopp A:
London bjöd på en platt bana och det brukar innebära att det går fort. Riktigt fort. Damerna höll mycket riktigt ett högt tempo från start och man var en större  grupp som rullade iväg. Men redan efter ca 5-6 kilometer så hände något. Fältet sprack av och en tätklunga kunde gå loss. I den jagande klungan så hittade vi namn som Nellie Larsson och Karin Forsberg så vi väntade oss nog att dom skulle komma ikapp. Men avståndet bara växte och snart stod det klart att det skulle bli en spurt som avgjorde loppet. Det blev en grymt tight spurt där Marlene Bjärehed till sist stod som vinnare före Maria Frisk och Malin Kågström.

Länk till damernas resultat:https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1811153

Herrarnas lopp A:
Detta skulle visa sig bli Cupens höjdpunkt så här långt. Vilket lopp herrarna bjöd på. Det började ungefär som vanligt med att de drog iväg i ett ruskigt högt tempo. Klungan var ganska stor och vi hade över 140 startande i A-klassen vilket är så grymt. Eftersom det är en ganska platt bana så trodde vi inte att det skulle  bli så aktiv körning men oj vad vi hade fel. Det blev precis tvärtom. Efter ca 19 km så kom den. Utbrytningen – en planerad och synkad utbrytning där David Gardell, Jimmy Brodin och Martin Lindqvist gick loss. Man tryckte på ordentligt och fick direkt cirka fyra sekunder till klungan. Ganska snabbt så anade Mattias Wengelin och Michael Olsson faran och anslöt till gruppen. Det kördes rejält nu i utbrytningen och vilken fest de bjöd på. Som mest hade klungan åtta sekunder ned till den jagande klungan. Sedan gjorde Samuel Brännlund en magisk bryggning för att komma ikapp klungan och lyckades också med detta. Andraklungan kunde komma ikapp och det skulle bli en spännande spurt. Mattias Wengelin spände bågen rejält och drog iväg i en riktig långspurt som länge såg ut att vara lyckosam. Men där bakom kom några riktiga raketer och det blev sjukt jämnt i mål. Loppet vanns till slut av Michael Olsson före Gustav Wissting och Carl Kagevi. Har ni inte sett loppet så gör det. Vilket race!

Länk till herrarnas resultat: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1811149

Länk till sändningen:https://www.youtube.com/watch?v=iyMHWVK4lQo&t=4790s