Alla grenar
e-cycling

Starka damer och vansinniga wattsiffror i cupomgång sju

Måndagens cup nummer sju var ett av dom coolaste eventen på länge. Vi fick göra något som vi inte tror någon har gjort tidigare. Vi följde Emma Belforth live via kamera under loppet samtidigt som hon fick utföra ett laktat- och maxtest under sändning. Nu pratar vi verkligen om den unika kombinationen av virtuell cykling och fysisk aktivitet. Vilket cykellopp har du kunnat följa där du får puls, watt, kadens, hastighet och laktat, live?

Vi fick  också en analys av Mattias som utförde testet. Emma genomförde som vanligt intervjun med oss med 175 i puls och vansinniga wattsiffror. Mycket starkt

Herrarnas lopp i A:
Det var en ganska tuff bana denna gång. Loppet började med en kraftig backe och det var många som passade på att göra det jobbigt för sina kompisar. Små försök gjordes hela tiden och det var ett mycket underhållande lopp att titta på. Loppet sprack av tidigare än väntat och det gjorde att vi fick en jagande grupp som dock kom ikapp på det platta partiet som följde efter backen. I den andra backen så var det mäktigt att se vilka watt som presenterades och fältet drogs ut ordentligt. Det blev en tuff kamp om segern men Hugo Forssell kunde knipa segern just före Samuel Brännlund. På tredje plats kom Carl Kagevi och vi fick även se 14 årige Gabriel Filipov på en imponerande 4:e plats.

Herrarnas resultat: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1768603

Damernas lopp i A:
Vi är som sagt nästan stumma efter vad vi fick uppleva under damernas lopp. Att vi har så starka damer i Sverige är så roligt. Vi tycker också att det är kul att det är så många som ställer upp och kör dom här loppen. Ni sporrar varandra och hjälper sporten framåt. Hatten av för er – ni är grymma. Det var några cyklister som fick släppa redan efter första backen men tätgruppen var ganska intakt och det stod tydligt att loppet skulle avgöras under den sista mäktiga backen. Alla damer så pigga ut och det var svårt att avgöra vem som skulle gå hem med segern. Dock så visade det sig att Karin Forsberg hade bestämt sig för att visa vart skåpet skulle stå. Hon bjöd på en tidig och extremt imponerande spurt som höll hela vägen in i mål. Så otroligt starkt. Hon följdes av Marlene Bjärehed och Emma Belforth. Ett lopp av yttersta kvalité.  Har ni inte sett loppet så gå in i efterhand och titta på loppet.

Damernas resultat: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1768617

Länk till sändningen: https://www.facebook.com/swecycling/videos/748446806099040