Alla grenar
e-cycling

Racerapport från cupomgång #6: ”Det handlar om timing”

Måndagens cupomgång #6 bjöd på storslagen kväll full av stjärnor. Vilka duktiga cyklister som vi har i vårt avlånga land. Igår så hade vi glädjen att få intervjua två av våra hetaste cyklister just nu – 1:an och 3:an i den totala cupen på herrsidan. Vi fick en inblick i Samuel Brännlunds hem och se vart denna grymma cyklist sitter och presterar vecka efter vecka. Ett hett tips som vi fick från Samuel var timing, lär er banan så att ni vet exakt vart ni skall satsa. Vi fick också möjligheten att prata med Gustav Wissting, ett av de stora framtidslöften som vi har inom cykling. Han har en underbar attityd och inställning som verkligen lovar gott inför framtiden.

Rapport Damernas lopp A

Det var en ganska platt bana vilket gör att det brukar bli ett högt tempo. Det är också svårt att göra några större utbrytningar men det fanns hela tiden läge och intresse i gruppen som bildades. Man såg att det var många som var sugna på att prestera och visa framfötterna.
Det kom några försök men potentiella utbrytare blev hela tiden infångade igen. Det skulle bli en spurt. Roligt att se Nellie Larsson som satsade modigt för en lång spurt. Tyvärr  räckte inte försöket hela vägen och de andra cyklisterna hann ikapp. En mycket revanschsugen Marlene Bjärehed kunde snyggt vinna loppet igen före Maria Frisk och Jessiqa Edqvist.

Länk till resultat: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1718172

Rapport Herrarnas lopp A:

Extra kul att få följa Samuel, Gustav och Anders ”live” via kameror. Det är rätt kul att se hur olika dom cyklar. Samuel såg ut att ta det väldigt kontrollerat och hans kommentar efter loppet var att detta var det ”lugnaste” loppet i serien så här långt. Det var dock en väldigt stor klunga som följdes åt kring den snabba banan som skulle köras fem varv. Det var en speciell målgång då loppet avslutades med en nedförsbacke och sedan ett kort upplopp. Återigen så visade Samuel Brännlund att han är väldigt bra på timing och han satte spurten perfekt. Tvåa blev Martin Lindqvist och trea blev Hugo Forssell.

Länk till resultat: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1718165

Om ni missade intervjuerna så kan ni se sändningen här: https://www.facebook.com/130900360284264/videos/455076109017596