Alla grenar
e-cycling

Racerapport från femte omgången: ”Otroligt spännande”

 Succén fortsätter. Under den femte omgången av SWE Cup hade vi över 110 damer och rekord på herrsidan med över 890 anmälda till start. Helt galet. //Conny Björnehall, ordförande och kommentator e-cycling

Rapport från Herrarnas lopp i A:
Måndagens bana var ganska tuff. Det gjorde att tempot blev högt i början och efter den italienska byn så blev det fort hårt tempo då herrarna laddade inför den första backen. I backen blev det såklart hård körning och några cyklister fick vika ned sig och återhämta sig. Dom cyklister som vi trodde skulle vara med hela vägen och göra upp om pallen var dock med. Vi såg också några av de väntade toppcyklisterna ligga lite längre bak i klungan och övervaka fältet för att skaffa sig bra position. Efter nästa backe så stod det klart att det skulle bli en spännande spurtstrid. Upploppet på denna bana kräver rutin och att man vet vart man skall starta sin spurt för att nå optimalt resultat. Denna gång så levererade Samuel Brännlund återigen den bästa spurten och kunde mycket tight vinna loppet. Carl Kagevi kom två och trea blev blev Gustav Wissting.

Observera att nästa vecka kommer vi att följa Samuel och Gustav live från Umeå. Missa inte det.

Rapport från Damernas lopp i A:
Det var ett starkt startfält som rullade ut i Watopia Figure 8 reverse igår. Att det skulle gå hårt i första backen var inte så oväntat. Fältet sträcktes ut direkt och för några cyklister blev det för tufft för att kunna följa med. Däremot så var det en stark klunga som skulle följas åt till den andra backen. Vi fick också följa Therese Sundström live igår och då förstår man också hur starka dessa cyklister är och vad jobbigt det är att köra Zwift-lopp. I den andra backen så var det fem cyklister som gick loss och fick en lucka till den jagande gruppen. Det var så sjukt roligt att se och det blev en otroligt spännande avslutning på loppet. Skulle den jagande klungan hinna ikapp, skulle dom lyckas hålla undan? Racing när det är som allra bäst. Förstaklungan lyckades dock trycka på och utökade sin ledning. På upploppet var det väldigt spännande och alla positionerade sig för en avgörande spurt. Har ni inte sett streamen så gör det….
Snabbast i mål var Lisa Hermansson med en mycket bra spurt före Nellie Larsson och Karin Forsberg. Det var ett grymt kul lopp att följa och vi njöt av att få se bra racing.


Herrarnas resultat: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1668382

Damernas resultathttps://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1668475

Länk till måndagens sändning:
https://www.facebook.com/watch/live/?v=139559024665155&ref=search

OBS: Nya banor

Vi har fått in väldigt många önskemål om tuffare banor och fler backar, därför så byter vi ut två av dom plattaste banorna. Varsågoda. Race nr 6 blir Keith Hill after party och Race nr 8 blir Innsbruck KOM after party