Alla grenar
e-cycling

Rasande tempo i den fjärde cupomgången: ”Helt galet”

Då har vi kört race #4. Helt galet! Snart är vi halvvägs in i cupen. Det är grymt kul att se att det stora intresset fortsätter. Igår startade över 130 tjejer och cirka 700 herrar. Här följer en summering av Conny Björnehall, ordförande i e-cycling och och kommentator.

Damernas lopp i A:

Det var en kort bana men med många varv – 15 varv är en ordentlig utmaning och ger inte utrymme för någon vila alls. Damerna gick ut i ett  rasande tempo och för varje varv så föll åkare efter åkare av. Till slut var man inte fler än sju cyklister som följdes åt och vi trodde länge att det skulle bli en spännande klungspurt. Men Marlene Bjärehed hade andra tankar.

– Jag tänkte att det var en tuff backe på slutet och bara körde säger Marlene när vi gratulerar henne.

Hon ryckte loss på sista varvet och kunde säkert köra i mål helt ensam. Grymt imponerande. Lisa Hermansson blev 2:a och Mika Söderström 3:a.

Länk till damernas resultat: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1619484

Herrarnas lopp i A:

Det var verkligen fullsatt på banan igår. Det är så roligt att se att så många cyklister vill vara med och tävla med oss. Vi fick följa unge Gabriel Filipov som är 14 år och cyklade live med oss i sändningen. Det blev ett rasande tempo och det mattades aldrig av. Det blev väldigt höga snittwatt på cyklisterna och dom fick slita ordentligt för att hänga med. Det är också svårt på en kort bana med många cyklister som innebär att man som cyklist måste vara aktiv och hela tiden ha koll på täten. Det visade sig att det skulle bli en spurtstrid och det var galet spännande. Till sist kunde Martin Lindqvist vinna före Samuel Brännlund och Hugo Forssell. Grymt kört alla!

Länk till herrarnas resultat:https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1619475

Här hittar ni måndagens livesändning: https://www.facebook.com/swecycling/videos/430959468029119