Alla grenar
e-cycling

Racerapport från tredje omgången av SCF SWE Cup

Herrarnas lopp i klass A:
Det var inget snack om saken, det skulle gå fort under detta lopp. Man drog iväg i ett högt tempo och det blev körning direkt i den första stora backen.
På denna bana så finns det några ställen där man kan attackera och grilla sina motståndare lite extra. Detta var något som Jonathan Ahlsson och Samuel Lord provade när man gick hårt i backarna för att få lite luckor. Loppet hade dock stora delar av Sverige eliten på plats och det visade sig att det skulle bli en spurtstrid  även denna gång. Samuel Brännlund visade upp sitt breda register och erfarenhet på Zwift och kunde vinna loppet, men bara just före Gustav Wissting som återigen visar fina resultat. 1:a och 2:an från Lycksele! Vilken succé. Grattis. Fin 3:e plats till Hugo Forssell som fortsätter att imponera.

Damernas lopp i klass A:
Dagen till ära så besökte vi Emma Belforth i Göteborg live. Vi fick en pratstund med Emma innan loppet och hon trodde att backen var där det skulle hända saker och att några skulle falla av under varje varv. Det gick fort även i detta lopp. Mycket riktigt så blev det hårda körningar i backen men det var ett starkt gäng som hängde ihop.

Vi fick en pratstund med Emma efter första varvet och hon verkade otroligt pigg och såg fram emot kommande två varv. Tyvärr så drabbades Emma av tekniska problem och tvingades att bryta loppet. Riktigt surt. Tack för din insats Emma! Karin Forsberg såg pigg ut under loppet och visade att hon ville vara med och påverka utgången av loppet.

Under sista loppet så var det en mindre klunga som skulle göra upp om segern. Vilken spurt vi fick se! Helt magiskt. Om ni inte har sett spurten så titta på sändningen och njut!

Det var så coolt. Sonia började spurten tidigt och tryckte på ordentligt. Dom andra cyklisterna hakade på och det såg länge ut som att Marlene Bjärehed skulle ta ytterligare en seger. Men då kom Jessica Edqvist med en otroligt väl avvägd spurt och höga wattsiffror, vilket resulterade i att hon precis kunde vinna loppet! Stort grattis Jessica! På tredje plats kom Lisa Hermansson.

 

Här finns länk till sändningen: https://fb.watch/3ftHYLd870/

 

Herrarnas resultat:https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1570825

Damernas resultat: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1570826

Den här omgången fick vi en pratstund med Emma Belforth i Göteborg live. innan loppet