Alla grenar
e-cycling

Sammanfattning från andra omgången av SWE Cup

Lite race report från SWE Cup-e-cycling #2

Damernas lopp:

Det blev ett jämt lopp trots den utmanande banan. En mindre grupp gick loss och det var dessa cyklister som vi på förhand trodde skulle vara med och kriga om segern. Man höll ihop under hela loppet och det visade sig att det skulle bli en kamp i dom sista två backarna. I den första backen så gick Emma Belforth upp i ledning och såg ut att segla ifrån dom andra cyklisterna mot en seger. Men Marlene Bjärehed hade andra tankar kring detta och lyckades i den sista backen nå fantastiska 12 w/kg och gå förbi Emma och vinna loppet. Vilka kämpar!

 

Herrarnas lopp:

Vi hade åter igen ett väldigt starkt startfält i detta lopp. Det är så roligt att nästan hela cykelsverige anmäler sig till dessa lopp! Alla som låg med i tätklungan är fantastiska cyklister och detta bäddade ju för ett mycket spännande race. Det som också är roligt är att det nu börjar komma många yngre cyklister som vill vara med och fightas om segern. Vi fick se ett galet snabbt lopp på denna tuffa och kuperade bana.

Klungan blev mindre och mindre hela tiden men när vi närmade oss backarna så var den ändå nästan 80 man stor. Det sprack dock av ganska snabbt i backarna och då klev Jacob Ahlsson fram och drog till med långspurt som vi har sett att han gjort förut. Han utmanades dock länge av Gustav Wissting som fick släppa men slutade ändå 3:a. Hugo Forsell gjorde också ett försök att komma ikapp Jacob men fick se sig besegrad och bli tvåa. brorsan Jonathan Ahlsson blev 4:a i loppet. Så en stor framgång för cyklisterna från MAIF. Stort grattis säger vi!

 

Damernas resultat: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1523078

Herrarnas resultat: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1523068