Alla grenar
e-cycling

Rekordmånga deltagare i första omgången av Swe Cup

Då var vi äntligen igång. Vilket Intresse från våra svenska cyklister. 980 herrar och 150 damer var anmälda. Helt galet. Det visar på hur stort intresset för E-cycling är i Sverige. Så roligt. Här har ni länk till sändningen: https://www.youtube.com/watch?v=BnC0i4mkd_M&t=6646s

RACERAPPORT

Första racet gick i trevliga Frankrike och på en ganska platt bana med två mindre backar. Det gjorde att det var snabba lopp och svårt att göra utbrytningar. Banan var dock lite längre än vanligt (40 km) så det blev en härlig utmaning ändå för dom cyklister som kom till start. På herrsidan så blev det en ganska stor klunga som följdes under loppet. Några attacker från Samuel Brännlund och Rickard Larsen satte färg på loppet. Det stod dock tydligt att det skulle bli en spurtstrid med många inblandade cyklister. Till sist så kunde den erfarne Zwiftaren Samuel knipa segern i den första tävlingen.

På damsidan så var det en mindre klunga som direkt stack iväg och som visade att man ville göra upp om segern i detta lopp. Vi dom första mindre backarna så satte Nellie Larsson fart och visade styrka. Denna utbrytning fångades dock upp av dom erfarna Zwiftarna Marlene Bjärehed och Malin Kågström som följde efter. Det blev till slut en klunga på sju stycken som gjorde upp om segern och det var en knivskarp spurt som resulterade i seger för Marlene Bjärehed.

 

Resultat SCF SWE Cup #1 – 11 januari 2020

Herrar: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1484836

Damer: https://www.zwiftpower.com/events.php?zid=1484857