Alla grenar
e-cycling

Wahoo blir ny officiell partner till förbundets e-cycling

Wahoo blir officiell partner till Svenska Cykelförbundets grengrupp E-cycling. Ett viktigt samarbete som gör att SCF får tillgång till den kompetens och kunskap som finns inom Wahoo kring E-cycling och produkter, säger Conny Björnehall ordförande för grengrupp E-cycling.

Wahoo, som i Norden distribueras av RLVNT Distribution, kommer att jobba tillsammans med SCF på många olika plan och man ser detta som en väldigt bra möjlighet att öka antalet utövare inom E-cycling och få sporten att växa ytterligare.

– Samarbetet med Wahoo gör att vi kommer att kunna anordna fler event, både digitala och fysiska (när det är möjligt) Det är något som vi verkligen ser fram emot att göra då vi vet att många vill ha det, fortsätter Conny.

Wahoo har idag världsledande produkter inom cykling, triathlon och löpning. Man har gedigen erfarenhet av E-cycling och har nyligen tecknat ett avtal med UCI som ligger helt i linje med SCF.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med Svenska Cykelförbundet och ser fram emot att nu bygga E-cycling som sport tillsammans. Wahoos breda produktsortiment i kombination med kompetens och erfarenhet gör att vi kan bidra till utvecklingen av E-cycling. Vi ser också fram emot att introducera och rekrytera fler, oavsett ambitionsnivå, till denna växande sport, säger Caroline Young, Marketing Lead Wahoo hos RLVNT.

Wahoo kommer vara partner till SWE Cup och SCF:s social rides under den kommande säsongen. Genom detta samarbete så kan vi förbättra kvalitén på våra event och vi kommer att ha ett fantastiskt prisbord till deltagarna på våra event, säger Conny. Det är något som man inte vill missa.

– Den 28 december hade vi vår första Social Ride och då var det över 350 cyklister med. Så intresset är stort och vi väntar oss ett rekord den 11 januari då SWE Cup startar med tio cupomgångar i herr- och damklasser.