Alla grenar
e-cycling

ŠKODA Sverige ny officiell partner till SCF E-cycling 2021

Svenska Cykelförbundet växlar upp ytterligare inom den snabbt växande grenen E-cycling. Tillsammans med ŠKODA Sverige, ny officiell partner till förbundets E-cycling, arrangeras SWE Cup, SM och ett antal sociala event inom virtuell cykling 2021.

– Förbundet ser stora möjligheter i att utveckla E-cycling, som är en av få sporter som pågått i princip som vanligt under pandemin. Samarbetet med ŠKODA gör att vi får ökade möjligheter att fortsätta utveckla verksamheten och locka fler till sporten, säger Conny Björnehall, ordförande E-cycling på Svenska Cykelförbundet.

ŠKODA Sverige är tidigare aktiva inom svensk cykling genom ŠKODA Cycling Team, ett initiativ där rutinerade cyklister bildar lag med motionärer för att cykla runt Vättern. Utöver Vätternrundan är ŠKODA är också huvudsponsor till Tour de France och Giro di’Italia, och när bolaget grundades år 1895 i Tjeckien var det inledningsvis just cyklar som tillverkades. På samma adress i Mlada Boleslav bygger ŠKODA idag en miljon bilar varje år.

ŠKODA blir officiell partner för Svenska Cykelförbundets E-cycling 2021, vilket innefattar sponsorskap för SWE Cup, SM och ett antal sociala event i form av virtuell gruppcykling. Årets upplaga av SWE Cup körs i tio omgångar med start den 4 januari. Länk till pressmeddelandet i sin helhet 

För mer information och tider för SWE Cup E-cycling – läs mer här.