Alla grenar
e-cycling

Presentation av SWE Cup e-cycling 2021 – nytt startdatum

UPPDATERAD 2020-12-28

OBS: Nytt startdatum på SWE Cup E-cycling är den 11 januari

Ni är många som har längtat och snart är det äntligen dags igen. 2021-års upplaga av SWE Cup e-cycling körs i tio omgångar med start den 4 januari. Vi bjuder på en del nyheter men i det stora hela bygger SWE Cup på samma koncept som blev så otroligt populär förra säsongen.

LITE BAKGRUND

SWE Cup 2020 lockade mellan 500-700 cyklister per lopp. Aldrig förr har så många svenska cyklister anmäld sig och tävlat med och mot varandra i en cup. Alla lopp livestreamades och det var också en succé.

SWE CUP 

Måndagen den 11 januari 2021 startar SWE Cup. Nytt för detta år är att vi utökar cupen till 10 tävlingar och dom 8 bästa loppen kommer att räknas. Det kommer att vara vanliga Scratch-lopp – alltså inga primes och inga powerups. Vi kommer att använda Zwiftpower för att sammanställa alla resultat. För att vara med i Cupen så behöver man en licens från SCF eller så går man med i Swe Cycling Club som är gratis. Loppen kommer att sändas live med kommentatorer och kommer även gå att se i efterhand på SCF:s kanaler.

PRISER

Nytt för detta år är att vi nu har fått samarbetspartners som stöttar oss och kommer att skänka priser till er som är med och tävlar. Totalt så kommer vi att ha priser till ett värde över 100 000 SEK. Så det vill ni inte missa.

SPRINTTÄVLING

Vi har lyssnat på er input och därför så kommer vi även att lansera en Sprint Cup. Det kommer att bli fem stycken kortare lopp där man också kommer att tävla med Primes. Det blir alltså en ny spännande tävlingsform. Startdatum för detta är inte klart ännu men vi siktar på start i Februari för detta.

SOCIAL RIDES

Redan den 28 december klockan 12.00 arrangeras en Social Ride för att peppa oss inför kommande SWE Cup men också för att få röra oss lite under julledigheten. En extra kul nyhet är att ledare för detta pass är Alexander Wetterhall (assisterande förbundskapten landsväg). Ni kommer kunna ställa frågor till honom under loppet. Vi kommer också att anordna fler social rides tillsammans med våra partners.

PARTNERS

Under 2021 kommer vi att ha några nya samarbetspartners. Detta innebär att vi kan fortsätta att utveckla grengruppen och att vi kan skapa nya möjligheter för er att utvecklas och få ännu bättre utbud och utmaningar. Svenska spel kommer att gå in som partner genom Tillsammans för fler i rörelse, något som vi står bakom till hundra procent. Vi kommer också att få möjlighet att använda en studio för E-sport som finns i Stockholm. När restriktionerna släpper så kommer vi att anordna event och tävlingar där. Wahoo utökar samarbetet från ifjol och kommer nu att vara en del av det stöd och hjälp som vi behöver kring event och tävlingar. De står också för en stor del av priserna i årets SWE Cup. Skoda Cycling går in som ny partner och det känns väldigt roligt då Skoda precis som SCF älskar cykling och vill utveckla sporten. Tillsammans kommer vi att lyfta E-cycling.

Mer detaljer information om tävlingarna och event kommer att läggas ut kontinuerligt på hemsidan och sedan delas på lämpliga sidor och sociala medier.

Information och tider om SWE Cup 2021 hittar ni här  https://scf.se/e-cycling/event/swe-cup/

Vänliga hälsningar

Grengrupp E-cycling