Alla grenar
e-cycling

Inbjudan till viktigt pre-race inför VM på Zwift

Vill du representera Sverige i UCI Cycling Esports World Championship den 8-9 december? Nu har du chansen att visa vad du går för.

Med kort varsel arrangerar Svenska Cykelförbundet två lopp (ett herr och ett damlopp) som kommer att vara en del av beslutsunderlaget vid uttagningarna till VM.

Och det snabba puckar som gäller.  Förbundet fick avslag från UCI på ansökan om förlängd tid för att ta ut den svenska truppen. Det innebär att vi måste meddela UCI vilka som representerar Sverige senast den 16 oktober. Vi har därför lyckats säkra två pre-race på den aktuella WC banan nu på torsdag den 15 oktober  – ett lopp för damer och ett lopp för herrar. Tävlingsresultat plus resultatet i föregående SWE Cup, nuvarande form, samt övriga Zwift-resultat kommer att ligga till grund för beslut. Grengruppen kommer även lägga stor vikt på verifiering av cyklisternas data.

Loppet kommer att köras som ett ”scratch” lopp, så inga poäng delas ut för Sprint och KOM. Däremot så kommer vi att köra med powerups precis som på VM. Det kommer att vara samlad start, och därmed inga separata grupper.

VM-loppet kommer att innehålla 100 av världens bästa cyklister och Sverige har fyra platser som är öppna – två i damklassen och två i herrklassen. Vi har även att wildcard som Zwift själva har utsett, i form av Samuel Brännlund. LÄS MER

Uttagningen sker av SCF. Tävlingslicens och övriga krav från UCI krävs för att få representera Sverige.

Tävlingen kommer vara ett publikt event så alla kommer att kunna vara med på detta. Vilket såklart kommer att bli en folkfest. Vi (Conny Björnehall  och Martin Björgvik) i grengrupp e-cycling kommer se till att loppen sänds på FB och Youtube.

Några frågor eller funderingar? Just det ja, Banan är ändrad till en specialversion av Watopia Figure 8 reverse med Hilly KOM.

Anmälan görs enklast via companion-appen.

Damernas lopp startar 18:45 anmälan på denna länk:

Herrarnas lopp startar 20:15, anmälan på denna länk:

Information från UCI om eventet hittar ni HÄR

Varmt välkomna

Grengrupp E-cycling