Alla grenar
Cykelcross

Tre formstarka VM-svenskar gillar läget på snabb bana i USA

Truppen är inte stor och CX-förbundskaptenen Dennis Wahlqvist får följa USA-VM hemifrån  –  tur var väl det då han har haft corona i veckan. MEN Filip Mård i U23-klassen samt de bägge juniorerna Alma Johansson och Paul Greijus gör mycket intressanta starter i Fayetteville, Arkansas.

Filip Mård var belåten efter testrundorna på VM-banan i Arkansas.

Filip Mård kör U23-VM under lördagen efter att ha fått en riktigt fin genomkörare i form av världscupavslutningen i nederländska Hoogerheide där han var 49:a. Men nu är det mera rimlig konkurrens för en förstaårssenior och något färre för cykelcrossens stormaktsländer.

”Banan är ganska torr just nu med bara några enstaka leriga partier och prognosen visar inget regn kommande dagarna så det kommer bli ett snabbt race. Kroppen känns bra så jag ser fram emot lördagens tävling”, säger Filip Mård.

Junioren Alma Johansson gjorde några rejält vassa lopp i mellandagarna och var bland annat tvåa i en tävling i Flandern. Runt topp tio när alla de bästa var på plats har hon också presterat och nu finns det inte plats för riktigt lika många holländare helt enkelt. Det är lika med en mycket intressant svensk start i USA-VM…

Alma Johansson (i mitten) testar här också den snabba VM-banan i USA.

 

…och Alma är minst sagt laddad inför uppgiften:

”Jag körde banan igår; superrolig, kurvig och fartfylld. Det är helt torrt förutom i nerförskörningen där det är hal lera i kurvorna. Men banan är skitrolig och ser fram emot att få tävla imorgon. Benen känns väldigt bra och är grymt laddad inför race imorgon!”

Paul Greijus (översta bilden) har haft ett lite annorlunda upplägg då han körde mycket internationellt tidigare i höstas och sedan dominerade bland många bra juniorer i de svenska CX-loppen. Det han kände i benen under de där testrundorna talar för att det kan ha varit rätt taktik:

”Man kan verkligen säga att banan är snabb! Det är många snabba kurvor med mycket grepp i så det kommer att bli tight racing. Formen är bättre än vad den var tidigare under säsongen så jag hoppas på det bästa!”

Kolla in kommentarerna efter loppen på SCF.se från söndag eftermiddag!

Text: Tomas Larsson/SCF  Foto: PRIVAT