Alla grenar
Cykelcross

Nationella CX-programmet är spikat – anmälan till SWE Cup Täby öppen

Grengrupp Cykelcross tog tidigt ett beslut för att öka deltagandet på de nationella tävlingarna. Grundidén är att minska ner avståndet till de olika tävlingarna. Nu är alla datum spikade

”Vi tror att en del av problemet är att folk tycker det är för långa avstånd till de olika tävlingarna. Vår ide var då att minska på antal SWE Cup till två helger med dubbeltävlingar. En helg i Götaland och en i Svealand. SWE Cup blir då seedningsgrundande för SM. CX-pokalen delas upp i en Götalands- och en Svealandscup, också med dubbelhelger”.

Nu är CX-säsongen här. Programmet är nu klart och grengrupp cykelcross hoppas på många fina tävlingshelger under hösten.

SM körs 26–27 november på Ring Knutstorp efter ett lyckat läger och testtävling där förra säsongen. Den stora CX-tävlingen Stockholm Cyclocross Weekend på Täby park i mitten av oktober blir också första och andra deltävlingen i SWE Cup, och där har anmälan redan öppnat – liksom i några av CX-pokalerna.

SM 2023

26–27 november 2022: Ring Knutstorp, CK Trampen/Rocky Skåne. (Sverige har dispens på grund av klimatet att inte ha nationellt mästerskap i CX i januari.)

SWE Cup

  • 15 oktober: CX Täby park UCI C2 och SWE Cup 1. Anmälan och mera info HÄR!
  • 16 oktober: Stockholm Cyclocross UCI C2 och SWE Cup 2 på Täby park. Anmälan HÄR!
  • 19 november: SWE Cup 3 i Varberg.
  • 20 november: SWE Cup 4 i Varberg.

CX-pokalen nord

CX-pokalen syd

  • 22–23 oktober: Tranemo.
  • 12–13 november: Alingsås.

I respektive cup får man räkna bort sitt sämsta resultat och för dem som vill tävla mycket så går det bra att köra både CX-pokalen syd och nord då datumen inte krockar.

Text: Tomas Larsson/SCF
Foto: Martin Eriksson