Meny
BMX

Två finaler för Felicia i Europacupen i Stuttgart – och kvalade in till VM

I helgen gick Europacup sju respektive åtta i Stuttgart. BMX-landslaget var på plats med tre cyklister. Och det blev två finaler för Felicia Klingström, som verkligen kämpade ända in i kaklet i Tyskland.

Felicia Klingström, Tage Turander och Vincent Molén åkte alla 3 ner söndagen veckan innan för att träna extra på banan som vi fått information om skulle vara en av de tuffare banorna detta år och banan var tuff så träningen var behövlig.

Tage hade känt sig krasslig de första dagarna och fick hålla sig lite i karantän fram tills fredagen då han var på cykeln men kände sig inte helt i form.

På lördagen så satt allt på träning men fick inte alls till det på tävlingen och fick ta sig en funderare under kvällen. Söndagen såg han väldigt taggad ut men en miss på träningen gjorde att han stuka foten och inget mer tävlande för hans del.

Vincent såg riktigt bra ut hela helgen och på tävlingen så tog han sig båda dagarna till åttondelsfinal, men där var inte marginalerna på hans sida och tävlingen tog slut.

”Vincent förtjänade verkligen att gå mycket längre då hans körning såg kanon ut men små delar som gör att han missar kvartsfinal men jag är otroligt nöjd med hans körning”, säger förbundskaptenen Johan Fransson.”

Felicia hade med fått bra träning på banan under veckan men det var först mot tävlingsdagarna som hon gav sig på första hoppet som är ett av de största ute i Europa och som många tjejer både junior och elit hade svårt med.

Felicia hamnade i LSQ bägge dagarna och där behöver man vara topp 2 för att ta sig till final och hon visade där vikten av att tävlingen inte är slut förens man passerar mållinjen då hon bägge dagarna körde upp och om bara en meter kvar och tog sig till final.

Felicia Klingström, Vincent Molén och Tage Turander fick för första gången köra i hela svenska BMX-landslagets nya tröjor.

 

På lördagen så tvekade hon inför första hoppet och hamnade efter och tog sig i mål som sjua. Under söndagen så körde hon på och var med i gruppen fram till andra rakan där hon tyvärr wheela över och hamnade på backen. Åtta i mål men med huvudet högt då hon verkligen körde fullt hela vägen och det visar att det vinner man på i det långa loppet.

”Riktigt nöjd med Felicias körning i helgen! Hon visar igen att hon vill fram och tar för sig på bästa sätt. Hon behöver fortfarande bygga mer styrka men är på god väg framåt”, säger Johan Fransson.

Felicia har med sina två finaler även kvalificerat sig till VM på de kraven som förbundskaptenen har satt upp för året.

”Så stort grattis till detta.”

Felicia Klingström går från klarhet till klarhet under sin andra juniorsäsong ute i Europa.

 

Einar Lindberg, som förra säsongen tillhörde de bästa juniorerna i världen och i år har gått upp i U23-klassen, var kvar på UCI-centret i Schweiz under denna tävling och tränade på hårt med teamet som var kvar där.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen. Kolla gärna in erbjudanden nedan!