Meny
BMX

Till final på Europacupen i Lettland – Vincent Molén kvalade in till VM

Vincent Molén behövde samla körde mycket bra när Europacupen i BMX avslutades i lettiska Valmiera. För att kvala in till VM behövdes det en finalplats. Och Molén levererade.

Anledningen att Vincent Molén hade tagit sig till Valmiera var just för att kvala in till VM. Och på BMX-landslagets Instagram bekräftas att landslagskraven till VM nu är uppfyllda.

Då gjorde det inte så mycket lördagens semifinalplats och söndagens final slutade med en krasch.

I Europacupen totalt hoppade den svenska laget över ett par tävlingar och U23-åkaren Einar Lindberg ytterligare en tävlingshelg. När vi summerar UEC European BMX Cup noterar vi följande placeringar och poäng:

Felicia Klingström slutade på plats 17 i damjunior med 62 poäng. Vincent Molén som var den enda som körde i Lettland fick ihop 114 poäng och blev 28:a, en ganska bra säsong som förstaårsjunior. Och Einar Lindberg slutade på plats 35 med 89 insamlade poäng.

För alla tre har Europacupen främst varit en uppladdning mot årets mästerskap. Alla tre är VM-klara!

Första spadtaget på ny bana i Älvsjö

På den nationella scenen har det också hunnit hända saker. Första spadtaget av bygget av nya Stockholm BMX Arena samt pumptrack i Älvsjö är taget. Ett team på plats från landslaget i BMX, ungdomar och eldsjälar som gjort detta möjligt.
Hökarängen Bollplan blir platsen där den byggs

”Jätteroligt med banan. Nu känns det på riktigt,” säger Ola Slettenmark som har varit drivande i projektet väldigt länge för Älvsjö BMX.

Sedan har det hunnit köras både SWE Cup 3 och 4 i Uppsala respektive Älvsjö.

Text och foto: SCF