Alla grenar
BMX

SWE Cup BMX och Sverigeserien Challenge #3 och #4 väntar till helgen!

Det blir racing på riktigt fina BMX-banor till helgen, 11-12 september, när de två väletablerade klubbarna Älvsjö BMX och SMK Uppsala står som värdar för SWE Cup BMX för Elit och Junior samt Sverigeserien Challenge #3 och #4.

Även om banan i Älvsjö är Sveriges kortaste, kommer den ändå bjuda på tight körning. Det ligger väldigt många arbetstimmar bakom och ser otroligt fin ut, säger Johan Fransson, Förbundskapten BMX, Svenska Cykelförbundet.

Utsatta datum:

  • Älvsjö 11 september
  • Uppsala 12 september

I skrivande stund har minst 150 cyklister anmält sig till Älvsjö och cirka 125 tävlande är anmälda till Uppsala.

Det är jätteroligt att det är så många som anmält sig – det finns verkligen ett stort sug efter att tävla! Både i Uppsala och i Älvsjö har våra lokala hjältar slitit jättemycket med banorna så dom är i toppskick! Även om restriktionerna släppt kommer vi fortsätta med konceptet med att ha depåområdet endast för tävlande och lagledare. Vi testade det i våras och såg att klubbkänslan under cykeltävlingar blir mycket bättre när man faktiskt har de tävlande tillsammans. Dels så pratar man mer mellan klubbarna och så hänger man mer med sina klubbkompisar jämfört med om man har sina föräldrar vid sin sida. Även de mindre cyklisterna växer mycket i att få hänga med de äldre cyklisterna, säger Steen Jängnemyr, Tävlingsledare.

Efteranmälan sker på plats eller direkt till någon av cykelklubbarna nedan.

Mer om Älvsjö BMX finns HÄR. Mer om SMK Uppsala finns HÄR

Sidfotot är taget av SCF under EM i Engelholm.