Meny
BMX

Svanberg kvalade till VM under lägret i Portugal med Kindblom

VM-hoppet i pumptrack, Oskar Kindblom, fick många timmar på banan under träningslägret i Lissabon. Kindblom genrepade inför VM i Chile i november i en kvaltävling där, hade oflyt – men förbundstränaren Filip Svanberg kvalade in.

Pumptrackanläggningen i Lissabon är den där VM gick förra året. Förbundstränaren i pumptrack, Filip Svanberg, åkte med till Portugal, dels för att coacha Oskar och dels för att försöka ta en direktbiljett till VM i Santiago själv.

Och Svanberg lyckades kvala in till Chile-VM genom att sluta fyra. Kindblom och Svanberg kvalade in till kvartsfinalerna som fyra och femma. De hade därmed oturen att hamna i samma kvart.

Oskar Kindblom missade semifinalen i Portugal men fick mycket tid på banan i Lissabon.  Foto: Privat

Kindblom har vunnit alla – ofta rätt jämna – möten hittills men i Lissabon var Svanberg snabbast i svenskmötet i kvartsfinalen.

Är du nöjd med tävlingen?

”Det viktigaste målet VM-kvalet var att Oskar skulle få cykla mycket och med bra motstånd inför VM. Tyvärr hade han en dålig dag och otur så han fick aldrig möta topp tre. Jag vet exempelvis att han hade tagit cyklisten som slutade tvåa”, ssäger Filip Svanberg.

Filip Svanberg slutar här tvåa på SM… Foto: Johan Linhart

 

Är ni nöjda med själva träningslägret?

”Jag är nöjd. Tyvärr missade vi ett pass på tisdagen när vi kom för väskorna var försenade. Men hann ändå träna  mycket fram till tävlingen. Det blev många timmar på banan.”

Medan Oskar Kindblom och Helena Sund, båda från Kungsbacka, kvalade till sig betalda VM-resor i Åre så är läget just nu att det inte blir någon förbundskapten med på resan.

”Jag ska försöka åka till Chile som förbundskapten och i så fall även tävla, men just nu kommer inte pengarna räcka till det.”

Text: Tomas Larsson/SCF
Foto: Johan Linhart där inte annat anges