Meny
BMX

Stolpe ut på Europacup sju och åtta i Tjeckien men Jesper fyra i en final

Landslaget med Vincent Molén var i Tjeckien i helgen för att jaga mer poäng i totalen av Europacupen. Förbundskaptenen Johan Fransson hade även tagit ut Jesper Wahlberg Märsta BMX, som kör i H15–16. Det var en del stolpe ut i semifinalerna men riktigt bra åkning innan dess och en fin fjärdeplats i den avslutande finalen för Jesper.

Tjeckien har inte legat med i planeringarna för landslaget men med tidigare bra resultat under året och jakt på medaljer i totalen så blev det ändå en resa till Europacup sju och åtta.

*Vi måste passa på att resa ut på dessa tävlingar då det gått så bra för Vincent och vi vill verkligen ge honom en ärlig chans att komma topp 3 i totalen. Vincent ligger just nu på en fjärdeplats med små marginaler upp till de tre framför sig. För denna resa tog jag även med mig Jesper Wahlberg för han visar upp mer och mer vilken världscyklist han är och vilket vi också har sett under tidigare år”, säger Johan Fransson.

 

Jesper cyklar idag för världsteamet TVE sport och i Tjeckien samarbetade vi bra oss mellan och det är viktigt för oss som liten nation att knyta så mycket och bra kontakter som möjligt och denna resa var ett bra tillfälle.

Vincent och Jesper fick in träning på banan både torsdag och fredag och såg riktigt starka ut inför helgen.

”På lördagen visade de båda två att de var att räkna och Vincent körde in snabbast tid av alla juniorer under dagen. Fram till semifinalerna så hade båda vunnit alla sina heat men här fick vi stolpe ut. Jesper fastnade upp i första svängen och åkte bak i fältet. Han var nära att ta sig vidare ändå men åkte tyvärr ut”, säger Johan Fransson.

Jesper i sin tur låg in i första sväng på en bra position men framhjulet släppte och han gick i backen och ännu en stolpe ut.

”Det var riktigt tråkigt för båda två för det hade stora möjligheter att vinna på lördagen men tyvärr så kan detta hända”, säger Johan Fransson.

Inför söndagen var de lika laddade, båda körde på riktigt bra – och stod återigen i semifinal. Vincent kom iväg i starten men fastnade ihop med cyklisten bredvid och studsade till och flög utanför banan och rätt ner i backen.

”Det såg riktigt läskigt ut när han kom flygande utan cykel och jag var väldigt glad när han reste sig upp utan några större skador men tråkigt att vi ännu en gång fick stolpe ut”, säger Johan Fransson.

Jesper lyckades ta sig till finalen efter en grym semi; hamnade långt bak i fältet men jobbade sig fram hårt och tog sig till final. I finalen var det så när på en pallplats men fick nöja sig med en stark fjärdeplats.

”Imponerande cykling igen av Jesper och ser framemot att se resten av säsongen, på Europacupen kör han med ett år äldre cyklister men på VM kommer han köra i sin egna klass och det ska bli riktigt spännande att se”, inflikar förbundskapten-Johan.

Härnäst åker Vincent i väg till Turkiet för nästa Europacup och resten av laget gör sig klara för SM och EM. Årets SM arrangeras 1 juli av Älvsjö BMX på Stockholm BMX arena. SM-INBJUDAN HÄR!

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.