Alla grenar
BMX

Europacupen 1-2 Verona, Italien

DÅ VAR DET ÄNTLIGEN DAGS 
EUROPACUPEN 1 och 2 – Verona Italien
.
Imorgon torsdagen den 3 september så åker BMX landslaget ner till Verona och Italien för den första Europacup tävlingen för året. Det låter inte klokt att säga första tävlingen om man tittar tillbaka på vart vi var vid ungefär samma tid förra då den sista Europacupen kördes.
.
Året har inte varit likt något annat år tidigare men nu äntligen så kommer vi resa ner och tävla. Arbetet inför resan har varit både intressant och stressande säger Förbundskapten Johan Fransson.
.
”Att resa ner i dessa tider ger oss ledare lite extra arbete för att resandet ska gå så smidigt som möjligt och att cyklisterna ska känna sig så säkra som det bara går. Vi hyr en lägenhet nere i Italien bara några 100 m från banan där vi kan isolera oss när vi inte är på tävlingsområdet.”
.
Om vi nu går tillbaka till det roliga med att vi faktiskt får tävla så ska vi se vilka cyklister som har fått möjligheten att starta upp säsongen.
.
Cyklister:
Einar Lindberg – Går nu äntligen upp i juniorklassen och upp på SX kullen där han hör hemma. Förra året tog han hem Europacupen i sin klass och siktar högt även i år även om konkurrensen nu är hårdare. Einar är redan på plats i Verona och fått köra på banan vilket kan vara till en stor fördel
.
Felicia Klingström – Hon har 1 år kvar innan hon tar sig an juniorklassen men vi vet att hon gärna redan varit där i år. Förra året så tog sig Felicia till Semifinal både på EM och VM och när hon nu är äldst i sin klass så vill hon åt den där finalplatsen.
.
Oliver Benatti / Tim Slettenmark – 2 nya namn i landslagssammanhang. Båda 2 har tillsammans med Einar gått upp juniorklassen. Oliver och Tim fick i våras chansen att följa med landslaget till Verona på träningsläger men när Corona dök upp så ställdes den resan in och de får nu chansen istället att visa upp sig och jaga en fast plats i landslaget.
.
”Jag har stora förhoppningar med våran resa ner till Italien, både Einar och Felicia har tagit vara på året och utvecklats både på och av cykeln. Extra kul är det att vi nu får med oss ytterligare 2 juniorer och det ska bli spännande att se om de tar chansen att visar framfötterna. Verona är en stor och svår bana men jag tror vi har goda chanser, säger Förbundskaptenen.”
.
I Landslaget så har vi ju även Filip Svanberg. Filip har tillsammans med Johan Fransson pratats vid och valt att stå över Europacupen detta året.
.
Som vanligt kan ni följa våran resa på instagram :@svenskabmxlandslaget