Alla grenar
BMX

Europacup i Norge till helgen

Till helgen, 4-5 maj, körs nästa omgång av Europacupen i BMX och det är våra grannar Norge och Råde som håller i deltävling 5-6.

I Norge är det följande cyklister som ställer upp:

Landslaget:
Filip Svanberg, Kungsbacka bmx

Utvecklingslaget:
Einar Lindberg, Märsta Bmx
Felicia Klingström, Älvsjö Bmx.

Vår andra landslagscyklist, Oscar Jägestedt, avstår helgens tävling p.g.a, skadan han drog på sig i Zolder. Oscar är på bättringsvägen och koncentrerar sig på att bli 100% till EM senare i år.

Efter en bra start på det nya laget i Zolder så är det med stora förhoppningar vi åker till Norge. Filip jobbade hårt i Zolder och även om resultaten inte var de vi önskade så visade han att kurvan går uppåt och jag tror att på helgens tävling kan vi se Filip klättra i listorna, säger Johan Fransson, förbundskapten BMX.

Felicia, som körde sin första tävling i Zolder, är nu mer förberedd för helgens tävling och jag ser att minst en semifinal finns att hämta för henne.

Vår Einar, som tog hem allt i Zolder är laddad för att fortsätta i topp men vi vet att allt kan hända och vi tar ett heat i taget. Jag är dock övertygad att vi kan räkna med att Einar kommer slåss om pallplatserna även denna helg, avslutar förbundskapten Johan Fransson.

Till helgen kommer totalt med landslaget 58 personer att ställa upp vilket vi ser väldigt mycket fram emot!

Glöm inte följa BMX på tävlingar med mera på instagram på @svenskabmxlandslaget