BMX

BMX-SM körs Ängelholm – hela SWE Cup-schemat är också klart

Nu är det spikat med såväl SM som ett komplett SWE Cup-schema för BMX för 2024. SM kommer att gå i Ängelholm, liksom förra året första helgen i juli. SWE Cup-arrangörerna 2024 blir i tur och ordning Malmö, Älvsjö, Märsta och Lerum.

Svenska Mästerskapet i Ängelholm den 6 juli. SM kommer bli lite som en en SM-vecka.

”När SM ligger i början av semestern för många vill vi ordna en efterföljande BMX-vecka med möjliga clinics och allmänt BMX-häng på banan i Ängelholm där samtliga kategorier cyklister kan förbereda sig för kommande tävlingar och utveckla sina färdigheter. Det kommer finna camping för den som vill. Man kan stanna någon dag, flera dagar eller upp till hela efterföljande veckan”, skriver Engelholms BMX i sin SM-ansökan som gällde två år men arrangörskapet 2025 är fortfarande öppet.

Grengruppen prioriterar sedan SWE Cup som lika viktiga tävlingar för svensk BMX. Bra då att det också är klart med hela SWE Cup-schemat, som innehåller sju deltävlingar.

Malmö, Märsta och Lerum kör dubbeltävlingar. Sedan blir det också en singeldeltävling vid Älvsjö BMX nya fina arena som invigdes i sambans med SM förra året. I år är kör vi därmed SWE Cup BMX enligt följande:

SWE Cup BMX racing 2024

  • 27–28 april: SWE Cup #1 och #2, Malmö.
  • 8 juni: SWE Cup #3, Älvsjö.
  • 24–25 augusti: SWE Cup #4 och #5, Märsta.
  • 21–22 september: SWE Cup #6 och #7, Lerum.

När det gäller SM i pumptrack finns enbart ett preliminärt datum och plats för SM, men målet är förstås att  genomföra ett tredje SM i den färska cykelgrenen.

Text: SCF
Foto: Oscar Nilsson


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra fantastiska samarbetspartners.