Alla grenar
BMX

BMX-ledaren Madelene Larsson gör skillnad – har prisats i Ängelholm

Madelene Larsson, Engelholm BMX , är ledaren som gör skillnad för unga cyklister genom sitt sätt att skapa gemenskap och glädje. Det har Äneglholms kommun uppmärksammat genom att ge henne priset som årets idrottsledare.

Så här lyder motiveringen:

”Madelene Larsson, får priset som årets idrottsledare för hennes fina insatser för barn och unga, inte minst för de med särskilda behov. Madelene gör skillnad för unga cyklister genom sitt sätt att skapa gemenskap och glädje, samt stimulerar till nyfikenhet för både idrott i allmänhet och cykling i synnerhet.”

Madelene tog emot priset i Hembygdsparken tillsammans med många cyklister från hennes Engelholm BMX.

” Jag är oerhört stolt utöver att få en sådan här utmärkelse. Och jag brinner så för att våra barn och unga ska få röra på sig. BMX är en idrott som passar barn/unga/gamla med utmanande behov där man är i en gemenskap, tillsammans med övriga cyklister mellan heaten och när man cyklar så är man team med sin cykel. Detta ger en trygghet och en glädje som jag njuter av att få vara en del utav. Jag vill och har en vision om att man ska längta till sin träning och att detta ska bli minnen för livet”, säger Madelene Larsson.

Vad är bäst med arbetet som ledare inom Engelholm BMX?

”Det är ett tillfälle att fylla på mitt må-bra-konto.”

Den 11– 12 juni arrangerar klubben Summerrace.

”Sveriges bästa cyklister är på plats. Danmark och Norge kommer också och tävlar. En BMX-fest där man får möjlighet att se racen, fika, grilla och hänga med oss i Engelholms BMX…”

Sedan drar den svenska BMX-säsongen vidare i Uppsala med SWE Cup i Uppsalas BMX-arena vid Gränby den 18 juni.

Text: SCF
Bild: Privat