Alla grenar
BMX

BMX Europacupen 9-10 i Peer

Då var det dags för årets sista Europacup helg.

Landslaget packar ihop väskorna och rör sig ner mot Belgien och Peer för att köra omgång 9-10 nu den 30 aug-1 sep.

Cyklister som kommer att delta är:

Landslaget
Filip Svanberg – Kungsbacka BMX

Utvecklingscyklist
Felicia Klingström – Älvsjö BMX

Hur går det då för våra skadade cyklister.
Oscar Jägestedt som tyvärr varit borta under hela året jobbar på så gott han kan på hemmaplan. Det är fortfarande en höft och knäskada som sätter stopp för en comeback för tillfället och vi hoppas att han kan vara mer återställd under hösten för att kunna delta på de läger som ska göras.
Einar Lindberg som drog på sig 4 benbrott på VM fick idag positiva besked från sjukgymnasten att han har läkt ihop så pass bra att han får lov att börja cykla igen. Det är tidigare än vi trodde och hoppas att läkningsprocessen fortsätter i samma takt som den gjort.
Einar kommer även han att följa med ner till Peer då detta var ett önskemål i hans läkningsprocess mentalt. Einar står för sin resa själv men får såklart resa och bo med landslaget. Då Einar även leder sin kategori så vill man ju vara på plats för att se om någon kan klättra om i tabellen eller han får titulera sig Europacup vinnare efter sista tävlingen är körd.

 

Ord från förbundskapten Johan Fransson
Vi åker ner med en mindre trupp än vanligt men dock inte med mindre vilja och kraft. Vi har alla haft en liten paus där vi gjort olika saker för att ladda om batterierna efter en fullspäckad sommar.

Filip som var lite off efter VM som det ofta blir när största tävlingen för året har varit körde i helgen VM kval i Redbull Pumptrack i Järvsö och tog sig upp på pallen och en 3 plats. Han har i och med det kvalat till VM senare i år. Detta var en skoj tävling som vi pratat om som hamnade precis rätt i schemat för att just ladda batterierna med något kul och inte med en massa press.

Felicia som levt på moln efter sitt fina VM resultat har inte legat på latsidan utan även hon cyklat runt en del efter sommaren. I helgen som var körde hon bla Baltic sea cup i Uppsala där hon fick tävla mot killarna. Att köra mot killarna är positivt för Felicia då hon måste tuffa till sig mot dem precis som hon måste göra ute i Europa. Felicia ligger idag på en 11 plats i Europacupen och hoppas vi kan klättra några placeringar i helgen till.

 

Vi är totalt 8 svenska cyklister som åker ner för sista Europacupen och vi ska göra allt vi kan för att visa fram våra svenska fina färger.

Ni kan som vanligt följa oss på instagram. @svenskabmxlandslaget