Meny
BMX

Anmälan till SM på nya fantastiska Stockholm BMX Arena är öppen!

Älvsjö BMX nya bana i Högdalen söder om Stockholm kommer att vara redo för att ta emot deltagare till årets Svenska Mästerskap 1 juli. Tävlingarna kommer att köras på fantastiska nya Stockholm BMX Arena. Anmälan är öppen för både BMX-SM och Sverige Challenge!

Anmälan SM 2023 i BMX racing här!

Anmälan till Sverige Challenge 2023 i BMX racing här!

I Högdalen har det växt fram en riktig cykeloas bakom Högdalstoppen, som är ett riktigt mecka för cykel just nu.

Högdalstoppen används av MTB-cyklister för fin backträning. Samtidigt har Älvsjö BMX med Stockholm stad etablerat en fantastisk BMX-bana för racing där. Intill BMX-banan ligger även en fin pumptrackbana, som riktar sig till allmänheten för flera olika användningsområden med spontancykling.

Johan Lindström från Velosulution som är byggledare och har styrt upp bygget på plats. Mäktigt att se en så fin BMX racingbana växa fram i Stockholm. Bygget har flutit på bra tidsmässigt och kommer stå klart för invigning till Svenska Mästerskapen den 1 juli 2023.

Richard Ekman, som är vice ordförande i Älvsjö BMX, säger så här om det stora tillskottet på arenafronten:

”Fantastiskt kul att Älvsjö får tillökning av banor i södra Stockholm. Arbetet för att få detta projekt i hamn har tagit lång tid men väl värt att vänta på. Nu är det riktigt nära att allt är klart och vi ser verkligen fram emot att ha ett mästerskap på hemmaplan.

Malin Lindgren Henttonen är nationellt tävlingsansvarig för BMX på Svenska Cykelförbundet och hon ler givetvis över tillskottet i arena och använder samma inledande ord som de flesta: fantastiskt.

”Det fantastiskt att se en ny bana växa fram i storstan. Många unga som vill testa på BMX så potential till återväxt är stor i grenen. Högdalens bana är en fin komplettering till banan i Älvsjö som haft många mästerskap och stora tävlingar under åren. Förhoppningsvis är denna nya bana redo att stå värd för både stora och små tävlingar framöver”, säger Malin Lindgren Henttonen.

Nationellt träningsläger dagen efter SM

  • Dagen efter SM, närmare bestämt 2 juli, körs ett nationellt träningsläger på den nya banan. En av tränarna kommer att vara Filip Svanberg.
  • Inbjudan kommer att skickas ut med mera detaljer och information om anmälan, men det kommer att finnas pass från 5 år och uppåt så lägret är för alla åldrar.

Text: SCF
Foto och grafik: Älvsjö BMX


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.