Alla grenar
MichaelLindgren Paracykel

Parasportgalan – Michael Lindgren utsedd till Årets ledare

GRATTIS till Michael Lindgren, paracykellandslagets förbundskapten, som ikväll har erhållit priset ”Årets ledare” på Parasportgalan. Michael Lindgren har varit med och byggt upp paracykelverksamheten i Sverige i snart 18 år, som aktiv, som ledare, förbundskapten och som projektledare för ett flertal projekt. Paracykelakademin är ett av dem och syftar till att skapa förutsättningar för att barn och unga med rörelse- och synnedsättningar ska kunna använda cykel både för transport, motion och social samvaro. Tack vare ett energiskt arbete av alla inblandade i grengrupp paracykel och den prova-på-verksamhet som har startat upp på flera ställen i landet har paracykelsporten växt de senaste åren.

Michael Lindgren kunde inte själv närvara på galan men säger så här efter beskedet om att han vunnit i kategorin Årets Ledare:

Ja, vad säger man. Jag är oerhört stolt och tacksam för det här priset. Vi har fantastiskt motiverade och engagerade aktiva och ledare som presterade fantastiskt under säsongen 2017. Vi försöker skapa en prestationsmiljö i vår landslagsverksamhet där alla aktiva som ledare får möjlighet att prestera maximalt när vi är i hetluften. Vårt ledord för 2018 är ”Skratt ger watt”

I Michaels ställe var det Leif Karlsson, SCF:s generalsekreterare som fick ta emot priset.

Michael har under lång tid byggt upp Paracykel tillsammans med sin vapendragare Bengt Axén. Att han efter ett fantastiskt 2017 med fem VM-medaljer som höjdpunkt har blivit utsedd till Årets ledare inom Parasport är något vi på Svenska Cykelförbundet tycker är otroligt roligt och välförtjänt. Michael är inte bara den bästa ledaren utan också en positiv och ödmjuk person som alltid sprider glädje och får våra cyklister och ledare att alltid prestera maximalt, säger SCF:s generalsekreterare, Leif Karlsson.

I skrivande stund pågår galan och priser delas ut i flera olika kategorier. Årets kvinnliga och manliga Idrottare ska delas ut senare ikväll. Paracyklisterna Anna Beck och Henrik Marvig nominerade till dessa utnämningar. Vi håller tummarna för dem båda och fortsätter följa galan som livesänds via Parasport Sverige. Kan även ses via SweCycling.

Vi hörs vidare!

Nominerade ikväll utöver Michael Lindgren:

  • Anna Beck, Skoghalls CK, som spurtade hem världsmästartiteln i linjeloppet på VM i Sydafrika och tog VM-silver i tempo, är nominerad till två kategorier: Årets kvinnliga idrottare och Årets nykomling.
  • Henrik Marvig, Jönköpings CK är nominerad till kategorin Årets manliga idrottare. Regerande världsmästare i klassen MC3, som trots en krasch tidigt i loppet lyckades kämpa sig till en spurtseger och VM-titel.
Henrik Marvig och Anna Beck, världsmästare para 2017

Henrik Marvig och Anna Beck, världsmästare para 2017