Alla grenar
Emil Lindgren frösön Mountainbike

Emil Lindgren och Alexandra Engen vinnare av totala SWE cupen 2017

Under lördagen kördes femte och sista deltävlingen av SWE cup mtb på försön i Östersund.
Frösö IF stod för arrangemanget och kommer även vara arrangörer för kommande SM 2018 och 2019. Det här var även första gången samtliga lopp gick att följa live på scf.se.

I herrelit blev det Emil Lindgren, Serneke Allebike CK som tog hem segern före Henrik Jansson, art-V cycling club och Joel Burman, Borlänge Cykelklubb knep tredje platsen. Emil Lindgren vinner inte enbart cupavslutningen i Östersund utan tar även hem totala SWE cupen i herrelit 2017.

– Jag kom hit, tränade ett varv på banan och tyckte den inte var jätterolig först, men faktum är att den är ganska bra att tävla på. Kör in den här lite grann och lägg till ett par partier, några häftiga hopp för publiken så kommer det bli bra, säger Emil Lindgren om kommande SM-bana.

Emil har totalt skrapat ihop 17 segrar i 22 starter vilket kan sammanfattas som en rätt dominant säsong för Serneke Allebike CK cyklisten

Emil Lindgren påväg mot ännu en seger.

Emil Lindgren påväg mot ännu en seger..

 

I damelit tog Ida Jansson, Falu CK en övertygande seger före Kajsa Snihs, Idrottsklubben Jarl Rättvik. Men på grund av för få startande fick Ida inga cup-poäng och fick se sig snuvad på totalsegern i SWE cupen. Det blir därmed Alexandra Engen, Ghost Factory Racing Team som tog hem den totala SWE cupen 2017.

– Det var otroligt jobbigt efter lite höst vila och en förkylning på de och på måndag ska jag börja min grundträning inför nästa år, så det här var lite av en rivstart kan man säga, men positivt överraskad faktiskt, det var kul men det var jobbigt att tävla i en och en halv timme, det var ju ett tag sedan man gjorde de, säger Ida Jansson.

Ida sammanfattar även sin debut säsong i U23 som väldigt tuff men utvecklande och Ida ser redan framemot nästa års världscupsäsong.

Ida Jansson vinnare av cupavslutningen i Östersund.

Ida Jansson vinnare av cupavslutningen i Östersund.

Se även segerintervjuerna med Ida och Emil:

 

Resultat SWE cup deltävling 5:

Herrelit:
1a. Emil Lindgren, Serneke Allebike CK
2a. Henrik Jansson, art-V cycling club
3a. Joel Burman, Borlänge Cykelklubb

Damelit:
1a. Ida Jansson, Falu CK
2a. Kajsa Snihs, Idrottsklubben Jarl Rättvik

Herrjunior:
1a. Albin Pettersson, Hakarpspojkarna IK
2a. Mathias Helin, Borås cykelamatörer
3a. Jonatan Nejderås, Borås cykelamatörer

Damjunior:
1a. Ida Danielsson, Team ormsalva athletic club

kompletta resultatlistor hittar du här.