Alla grenar
Emil Lindgren tar ännu ett SM-guld i XCO. Mountainbike

Åtta UCI-tävlingar MTB i Sverige 2018

Uppdatering 2018-03-14:
Det blir sex UCI-tävlingar 2018 istället för åtta, som vi tidigare meddelat. Anledningen är att Alingsås MTB Challenge tyvärr måste ställa in sina tävlingar


Glädjande nyheter för svenska cyklister som jagar UCI-poäng, några nya stopp på schemat är Långa lugnet XCM, Borlänge tour och Lugnet XCO. Detta innebär att det i år blir sex tillfällen för individuella cyklister att samla på sig värdefulla UCI-poäng på hemmaplan, liksom för nationen Sverige.

– Under 2018 kommer vi att genomföra etapploppet Borlänge Tour för 19:e året i rad och för första gången genomförs eventet med UCI-status. Det är en fantastisk chans för Sverige och svenska cyklister att samla UCI-poäng, men att anordna ett etapplopp som UCI event ställer betydligt större ekonomiska krav. Vi hoppas innerligt att detta inte är en engångsföreteelse utan att vi ska kunna bygga ett hållbart internationellt etapplopp, säger Roger Karlsson, Borlänge CK.

Just för Borlänge CK var detta nästa naturliga steg för att utveckla arrangemanget och hoppas på att det kommer bli en bra inspirationskälla för de ungdomar som vill satsa i Sverige.

– Lugnet XCO blir däremot ett helt nytt event, där är framtidsplanerna är höga och stora. Det handlar om att skapa en idrottsallians med Falu CK, Borlänge CK och Velodromen och med målsättningen att kunna arrangera en världscup inom några år, säger Roger Karlsson och fortsätter:

– Förväntningen är att skapa hållbara arrangemang och att vi redan 2018 lockar hit de cyklister som ligger ute och kör världscupen, avslutar Roger Karlsson, Borlänge CK som tillsammans med Mikael Löfgren, Falu CK står som tävlingsledare för eventet.

Läs mer om samarbetet mellan föreningar, Falu kommun och SCF här.

Preliminära datum UCI-tävlingar:
28 april, Klippingracet, Säter cat: 2
13 maj, Vårgårda CK MTB, Vårgårda cat: 1
27 maj, Långa lugnet XCM, Falun cat: 3
1-3 juni, Borlänge tour, Borlänge cat: S2
14 juli, Lugnet XCO, Falun cat: 2
19 augusti, CK Master MTB race, Göteborg cat: 3

Inställda tävlingar:
Alingsås MTB Challenge XCO och XCM i Alingsås