Alla grenar
Annie Söderberg. Foto: Samantha Saskia Dugon Mountainbike

Hej, jag skulle vilja presentera mig!

Jag heter Annie Söderberg och är ny förbundskapten för mountainbike.

Under mountainbike’s flagg hittar vi 4X, DHI, Enduro och XCO/E/M/R. Det är med andra ord sju discipliner under samma gren. Här finner vi barn och ungdomar, damer och herrar, juniorer och elitåkare. En fantastisk skara cyklister, ledare, kommissarier, mekaniker, fysios, tävlingsarrangörer, mammor, pappor och klubbar! Mitt främsta ansvarsområde är cyklisterna från junior och uppåt.

Vem är jag bland dessa ovanstående? Jag har varit och är fortfarande cyklisten, jag är ledaren och har också vid tillfälle varit med som massör. Jag är tränare med universitetsutbildning, men framförallt idrottspsykologisk rådgivare – som förankrar arbetet i KBT.
KBT och även OBM (Organizational Behavior Management) har jag nytta av dagligen i arbete med idrottare, men också i arbete med organisationer. Nog om mig och tillbaka till sporten.

Mountainbike har tidigare haft en grengrupp. En stark samling handlingskraftiga opinionsbildare som lite i bakgrunden fått stora- och mycket positiva saker att hända. Nu är det dags att denna grengrupp får nytt liv och åter blir stark. Grengruppen skall ha representanter från samtliga discipliner. Du som är intresserad av att göra och även är beredda att ta dig tiden, kontakta mig! Vi har e-fikamöten, men när vi lägger på börjar det riktiga arbetet.

Vad händer nu?

  • Beslut om antagning till Riksidrottsgymnasiet i Skara kommer inom kort att landa hos de sökande.
  • Uttagningskriterier och landslagsprogram tar form.
  • Grengruppen tar fart. Vid intresse, hör av dig till annie.soderberg@scf.se.