Alla grenar

OBS-tävling inför uttagning till Ungdoms-OS

Arkivbild, landslaget

Nu är det 79 dagar kvar tills European Youth Olympic Festival (EYOF) går av stapeln i Györ, Ungern. Den 23-29 juli 2017 kommer en liten svensk trupp 15-16 åringar att representera Sverige och mäta sig med ungdomar från ca 50 andra nationer.

Som en del i uttagningsprocessen kommer SCF:s förbundskaptener att vara på plats på Vincoloppet i Sövde, norr om Ystad. IK Vincos tvådagars-lopp den 20-21 maj är den tredje deltävlingen i SWE Cup, som är observationstävling även inför landslagsuttagningar elit och junior.

Vi uppmanar gärna våra ungdomar att delta i Sövde om de har möjlighet, då vi ser det som ett bra tillfälle för oss att träffa dem, säger Lucas Persson, förbundskapten landsväg. Uttagningen till ungdoms-OS gör vi dock inte enbart utifrån Vincoloppet, utan ungdomarnas insatser under hela året kommer att ligga till grund för uttagningen.

I den europeiska ungdomsolympiska sommarfestivalen deltar i år åtta idrotter och det blir en härlig blandning av unga cyklister, friidrottare, handbolls-, basket-, volleyboll och tennisspelare, kanotister och aktiva inom judo.

Mer om…

Vincoloppet (21 maj), Länk till inbjudan

SWE Cup (alla deltävlingar)

EYOF (Ungdoms-OS)