Alla grenar
Jacob Eriksson och Erik Bergström Frisk på linjeloppet i SM där Motala AIF CK la beslag på alla tre pallplatserna i herrjuniorklassen Foto: Micke Fransson/teambild.se Landsväg

Dags för U6 Cycle Tour i Tidaholm

På måndag är det dags för U6 Cycle Tour i Tidaholm, Sveriges största etapplopp inom landsväg. Cyklister från föreningar i Sverige och norra Europa kommer då till Västergötland för att köra de sex etapperna i och runt Tidaholm. Etapploppet är öppet för aktiva i alla åldrar, från de yngsta cyklisterna i Coming Bikers till elitklassen.

Närmare 400 av de drygt 700 tävlande är barn och ungdom mellan 6 och 16 år från hela Norden, vilket gör UC Cycle Tour till säsongens höjdpunkt för många cykelintresserade familjer, då arrangören CKU6 erbjuder många tävlingar med stor konkurrens under en hel vecka. En positiv bieffekt av arrangemanget är att västgötaorten Tidaholm får fina besökssiffror kommande vecka.

Tävlingarna startar med en prolog i Tidaholm på måndag den 10 juli och avslutas med ett tempolopp lördag den 16 juli. Däremellan körs tre linjelopp runt omkring Tidaholm och ett GP-lopp utmed Tidan.

Bildtext: Jacob Eriksson och Erik Bergström Frisk på linjeloppet i SM där Motala AIF CK la beslag på alla tre pallplatserna i herrjuniorklassen Foto: Micke Fransson/teambild.se

Program U6 Cycle Tour i Tidaholm

Måndag 10 juli
Tempolopp i Tidaholm, Start 09.00

Tisdag 11 juli
Linjelopp start och mål i Tidaholm, Start 09.00

Onsdag 12 juli
Linjelopp start och mål i Härja utanför Tidaholm, Start 09.00

Torsdag 13 juli
GP i centrala Tidaholm, Start 09.00

Fredag 14 juli
Linjelopp start och mål vid Ekedalen utanför Tidaholm, Start 09.00

Lördag 15 juli
Tempolopp start och mål i Tidaholm, Start 08.00