Alla grenar
Wallner_170804_47871_low Landsväg

Damjuniorerna inleder med UCI Nations’ Cup i Italien

Den 18 mars inleds damjuniorernas nations cup 2018 med den 6:e upplagan av Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Truppen består av fyra tjejer och det är första gången vi kommer till start med ett svenskt damjuniorlandslag till deltävlingen i Italien.

Trofeo de Moreno blir en tuff start på säsongen. Tjejerna kommer att köra 69 kilometer med start i staden Taino och därefter köra mot staden Cittiglio för första varvning. Sedan körs två varv som mäter 14,7 kilometer med en klättring på 1 kilometer med snittlutning på 5,7%. De avslutar sedan med ett varv på 17,8 kilometer och en 3 kilometer lång klättring upp till Orino med snitt 5,6% bara 5 kilometer från mål.

Landslaget kommer att delta på tre av de fyra Nations’ Cup tävlingarna.

I år har vi valt att ta ytterligare ett steg i att utveckla programmet för damjuniorerna och ger dem fler möjligheter att tävla internationellt. Jag tror starkt på tjejerna och vet att vi kommer att vara med att tävla om topplaceringarna redan i början av säsongen. De uttagna är förstaårsjuniorer där alla känns väl förberedda från vinterns träning. Det kommer bli otroligt intressant att följa laget under året. Vi har en hög nivå på de tjejer som kliver upp i klassen och jag vet att de kommer att bära upp våra färger med bravur, säger Isabelle Söderberg, förbundskapten.

Truppen:

Julia Borgström, Höllviken CK
Ellen Stålberg, Höllviken CK
Wilma Olausson, Mölndal CK
Medina Lutelius, Valhall CK
Lagledare: Isabelle Söderberg
Massör/Mekaniker: Jonas Olsson

Mer information om Trofeo da Moreno