Alla grenar
Foto: Niklas Wallner Landsväg

Tobias Ludvigsson uttagen till Tour de France

Efter fem Giro d’Italia och tre Vuelta a España, nu får Tobias Ludvigsson äntligen chansen i cykelklassikern Tour de France.
– Det känns kul, det är givetvis det man har drömt om sen man började cykla och helt klart det största loppet man kan köra, säger Tobias Ludvigsson.  

Tobias nuvarande franska stall, Groupama FDJ presenterade truppen till Tour de France under måndagen där 27-åringen från Huskvarna fanns med. Tobias huvuduppgift under touren kommer bli som han själv beskriver det ”ligga och ta mycket vind” och framförallt hjälpa spurtspecialisten Arnaud Démare.

– Det var mycket känslor som kom upp när jag fick beskedet men det ska bli sjukt kul. Nu när man har varit inne i den här proffscirkusen ett tag så är det touren man vill köra, säger Tobias.

Wallner_180624_84479

Foto: Niklas Wallner

Vad blir din huvuduppgift under Tour de France?

– Jag kommer ligga och få ta mycket vind på näsan och sen vara med och hjälpa till under lagtempot. Arnaud Démare är i bra form också så vi kanske kan knipa åt oss gula tröjan där. Sen försöka supporta berggetterna vi har i laget också, säger Tobias.

Vad ser du mest fram emot? 

– Jag ser fram emot näst sista etappen då det är tempo, det kanske är min bästa chans att göra något, avslutar Tobias Ludvigsson

Tour de France inleds den 7 juli, med traditionsenlig målgång på Champs-Élysées i centrala Paris tre veckor senare. Ludvigsson blir förste svensk i cykelklassikern sedan Fredrik Kessiakoff deltog 2013. Sammanlagt blir Ludvigsson den 14:e svensken att cykla Tour de France.

Wallner_180620_81716

Foto: Niklas Wallner