Alla grenar

Mästerskap Masters 2017

SM Masters 2017

Det är nu klart att Gottne IF har tilldelats SM Masters 2017. Tävlingarna kommer att äga rum 30 juni till 2 juli. Mer information om tävlingarna och banor finns på Gottnes hemsida: GottneIF-Cykel/MastersSM2017

Mastersrådet har lämnat önskemål till SCF att klassindelning som infördes på prov under SM Masters 2016 skall gälla även 2017. Detta innebär att följande klasser kommer att köras på SM 2017:

Herrar:

Tempo: H30, H35, H40, H45, H50, H55, H60, H65, H70, H75

Partempo: H30, H40, H50, H60, H70

Linje: H30, H35, H40, H45, H50, H55, H60, H65, H70, H75

Damer:

Tempo: D30, D40, D50, D60

Partempo: D30, D40

Linje: D30, D40, D50, D60

NM Masters 2017

Danmark står värd för NM Masters 2017 och tävlingen kommer att gå i Randers 29-30 juli.

Här hittar du banbeskrivning, höjdkurvor m.m.: tempobanan och linjebanan

OBS! Alla som skall delta (antingen i landslaget eller klubbanmäld) skall ta med sitt chip. Om man glömmer/missar detta så kommer det att finnas hyrchip.

Vilka cyklister som får tävla i NM Masters framgår av tävlingsbestämmelserna som du hittar här: regler NM Masters

Sverige kommer på tävlingen kunna representeras av 3 damer och 5 herrar (3 st. från H60 och äldre) i respektive åldersklass och disciplin. Dessa tävlande ingår i landslaget och får sin anmälan betald av SCF och tävlar i landslagskläder (tävlingsdräkter finns till utlåning). Övriga svenska deltagare administrerar sin anmälan själva och tävlar för sin klubb. Observera att anmälan alltid ska gå via det nationella förbundet, för svenska deltagare gäller anmälan i swecyclingonline. Det går alltså inte att anmäla sig direkt till arrangören i Danmark.

Disciplinerna är Tempo och Linje.

Klasserna för damer är: D30, D40, D50, D60+.

Klasserna för herrar är: H30, H35, H40, H45, H50, H55, H60, H65, H70, H75+

Regler för landslagsuttagning till NMM 2017

 1. Damer:
  En plats finns reserverad för den dam som vinner SM Masters i Gottne 30 juni – 2 juli. De resterande platserna tillfaller de två bäst placerade damerna i Linje-cupen respektive Tempo-cupen efter Stockholm 4-dagars. Om SM-vinnaren finns med bland de två bästa i cupen så får även tredje dam en landslagsplats.
 2. Herrar H60 och äldre:
  Samma uttagningskriterier som för damerna.
 3. Herrar H30 – H55:
  En plats finns reserverad för den herre som vinner SM Masters i Gottne 30 juni – 2 juli. De resterande platserna tillfaller de fyra bäst placerade herrarna i Linje-cupen respektive Tempo-cupen efter Stockholm 4-dagars. Om SM-vinnaren finns med bland de fyra bästa i cupen så får även femte herre en landslagsplats. Då klasserna H35 & H45 finns med på NMM men inte i cupen, kommer dessa klasser att konstrueras utifrån födelseår, allt för att få en rättvis landslagsuttagning.

En personlig inbjudan till att representeras Sverige på NMM kommer att skickas ut via mejl eller kommuniceras via telefon av Mastersrådet veckan efter SM Masters i Gottne. Säkerställ att du har korrekt email-adress i din profil på swecycling.se.

Tackar någon nej till sin plats i landslaget så går frågan vidare till nästa kvinna/ man på tur. Det är därför viktigt att man är snabb att svara när man får besked om att man är uttagen till landslaget i NMM.

VM Masters 2017

Tävlingen UCI Gran Fondo World Series och är öppen för deltagare från 19 år och uppåt. Yngsta klassen är från 19 år till 29 år, från och med 30 år är åldersklasserna indelade i 5-års intervall. Serien avslutas 24-27 augusti i Albi, Frankrike, med UCI GF World Championships, http://www.albi2017cycling.eu/en/node/102. Information om kvaltävlingar, regler m.m. finns på: http://www.ucigranfondoworldseries.com/

För att få köra VM så måste man placera sig bland de 25% bästa i sin respektive åldersklass på något av kvalificeringsloppen. Den kvaltävling som går närmast är Gran Fondo Denmark, som går i Holbaek den 12-13 augusti. Har man inte möjlighet att åka något av kvalificeringsloppen så finns det även ett antal Wild Cards, se nedan.

Förutom kvalifikation eller Wild Card krävs också att man har SCF:s masters-, senior-, U23- eller elitlicens. Man får dock inte delta i VM Masters under dessa förutsättningar:

 • om cyklisten innevarande år varit medlem i ett UCI-registrerat lag/team
 • om cyklisten innevarande år varit med på OS, VM, NM, Commonwealth games eller världscup som inte är för Masters.

OBS! Innan du åker till VM i Albi måste du ladda ner/skriva ut och ta med ett utlandsintyg från din profil i swecyclingonline.se. Du hittar ”Skriv ut utlandsintyg” under tabben Licenser. Dessutom måste du skaffa ett läkarintyg på att du är tillräckligt frisk för att kunna tävla (enligt Fransk lag). UCI har tagit fram en mall som du kan ta med dig på läkarbesöket, den hittar du här: Läkarintyg. Du måste scanna in både läkarintyg och licens och bifoga med din anmälan. Dessutom skall du ta med läkarintyg och licens i original till Albi.

Kläder VM Masters och NM 2017

Enligt reglerna skall man tävla i landslagskläder. I samarbete med Kalas så finns möjlighet för kvalificerade cyklister att köpa kläder, mer info om detta. De som kvalificerar sig via kvaltävlingen i Danmark kommer inte kunna köpa kläder via Kalas (pga. tidsbrist) varför det kommer att finnas möjlighet att låna kläder för dessa.

Wild Cards VM – regerande SM mästare

Sverige har rätt att skicka de nationella mästarna i varje åldersgrupp. Eftersom tiden vissa år är alltför knapp mellan SM och VM så tillämpar vi nu regelmässigt ett års eftersläpning, d v s det är 2016 års SM-vinnare som är direktkvalificerade till VM i Albi 2017. Mastersrådet, med godkännande av SCF, erbjuder även platser till de damer som skulle ha vunnit SM 2016 om vi hade haft motsvarande klassindelning som UCI (5-års intervall).

Aktuella cyklister är: se nedan
Om du finns med på listan men inte har för avsikt att åka på VM Masters 2017 så ber vi dig att snarast meddela Mastersrådet detta via Trond på trond.olsson@yahoo.se
Mastersrådet sammanställer slutgiltig lista, som via SCF sänds till arrangören. Arrangören skickar ut personlig inbjudan. OBS! Anmälan är inte definitiv förrän anmälningsavgiften är betald.

Övriga Wild Cards VM

SCF får ytterligare 10 Wild Cards till VM i Albi. Dessa kan man söka genom att skicka sitt cykel-CV och motivering till Mastersrådet. Årets meriter kommer att prioriteras vid urval. Ansökan måste vara Mastersrådet via Trond på trond.olsson@yahoo.se tillhanda senast 2017-06-23.
Mastersrådet utser vilka som får Wild Card och sammanställer slutgiltig lista, som via SCF sänds till arrangören. Arrangören skickar ut personlig inbjudan. OBS! Anmälan är inte definitiv förrän anmälningsavgiften är betald

Observera att ett Wild Card ger en person rätt att delta i både tempo och linje på VM Masters 2017.

Wild Cards VM – regerande SM mästare

Herrar

Andreas Hertz, Team Tre Berg CK, tempo (H30)

Christer Hermansson, CK Wänershof, linje (H30)

Lars Kylvik, Skoghalls CK-Hammarö, tempo (H35)
Filip Svedberg, Värnamo CK, linje (H35)

David Scott, CK Norrtälje, tempo (H40)

Rickard Persson, Fredrikshof IF CK (H40)

Niclas Näslund, Föreningen Cykloteket RT, tempo (H45)

Jan Jakobsson, Borlänge CK (H45)

Peter Karlsson, CK Bure, tempo (H50)
Torbjörn De Jager Föreningen Cykloteket RT, linje (H50)

Martin Collander, Mölndals CK, tempo (H55)

Christian Lentz, CK Ringen, linje (H55)

Håkan Samuelsson, SMACK, tempo (H60)

Krister Bergström, Fredrikshofs IF CK, linje (H60)

Lennart Pettersson, CK ECI Champion, tempo (H65)

Lennart Pettersson, CK ECI Champion, linje (H65)

Bernt Svensson, SMACK, tempo (H70)

Bo Strömberg, CK ECI Champion, linje (H70)

Trond Olsson, Fredrikshof IF CK, tempo (H75)

Damer (efterhandskonstruerade klasser SM 2016 utifrån födelseår p g a endast D30, D40, D50 & D60)

Hanna Bodin, Spårvägen CF tempo (D30)

Jessica Edqvist, Gimonäs CK, linje (D30)

Cecilia Hansen, Norbergs CK, tempo (D35)

Cecilia Hansen, Norbergs CK, linje (D35)

Charlotte Brems, CK Sundet, tempo (D40)

Matilda Lundmark, Bålsta CK, linje (D40)

Anna Svärdström, Fredrikshofs IF CK, tempo (D45)

Anna Svärdström, Fredrikshofs IF CK, linje (D45)

Lena Björling, Spårvägen CF, tempo (D50)

Lise-Lotte Kans, Föreningen Wexiö Velo, linje (D50)

Kristina Anund, Mjölby CK, tempo (D55)

Lena Lundström, CK Hymer, tempo (D60)

Lena Lundström, CK Hymer, linje (D60)