Alla grenar
Sara Penton Landsväg

Sara Penton, UCI Women’s Team

Född: 1988
Klubb: Stockholm CK
Team: Team Virtu Cycling Women

Regerande svensk mästare i linje. Sara har en allsidig idrottsbakgrund och har de senaste åren satsat fullt ut på cykel. Har haft en bra säsong där hon utvecklats och även kört in några fina topp 10 placeringar.

Cykel är den bästa sporten eftersom den är så gränsöverskridande. Oavsett kön, styrka, ålder etc kan man cykla ihop. Någon får dra mer eller mindre på vägen mot den gemensamma fikan man gärna avslutar turen tillsammans med.

Jag tycker att det är en underbar frihetskänsla med landsväg och tycker att det är som bäst när det går riktigt fort. Man kan komma väldigt långa sträckor med en landsvägscykel och får chansen att uppleva och hinna se mycket och många olika platser längs vägen. När det kommer till tävling så är det taktiska spelet en spännande ingrediens i upplevelsen. Det handlar inte alltid om vem som är starkast utan man måste vara smart och kunna läsa av spelet också.

 

Tävling År Placering
SM, Burseryd, linje 2017 1 Sara Penton är svensk mästare på linjelopp. Sara har haft en bra säsong där hon har lärt sig mycket, hon har även hon kört in några fina topp 10 placeringar
SM, Västerås, tempo 2016 5
SM, Västerås, linje 2016 5
Trofee Maarten Wynants 2015 9

Följ Sara Penton, UCI Women’s Team