Alla grenar

SWE Cup livesänds i helgen – Kinnekulle/Götene

Säsongens första SWE Cup, Kinnekulle Cyclassic i Götene, drar igång den 21 april då herreliten kommer att köra 162 km för att ta sina första cuppoäng. Parallellt arrangeras Götenetempot, som också ingår som deltävling i SWE Cup landsväg (DE och HJ) och SWE Cup paracykel. Även masterklasserna kör Götenetempot som deltävling i Mastercupen. För motionärerna finns Kinnnekulletrampet och för medföljande vänner och familj pågår det en hel del kringaktiviteter i Götene.

På söndag förflyttar vi oss till Kinnekulleloppet och cupens andra deltävling (HE/DE/HJ) med start och mål på toppen av Kinnekulle.

Kinnekulle Cyclassic och Kinnekulleloppet blir det första försöket att få till livestreamade tävlingar. Planen är att sända totalt 19 tävlingar under säsongen, säger Leif Karlsson, GS.

Livesändningarna görs i samarbete med Solidsport som redan sänder ett stort antal idrottsevenemang och nu har turen kommit till cykel.

Vi är väldigt inspirerade och ser fram emot att sända Swe Cup och tror att denna serie kan bli en samlingspunkt för Sveriges ständigt växande cykelpublik, säger Pontus Malmborg, sportansvarig på Solidsport.

Sändingstider i Kinnekulle/Götene
Lördag 21 april kl. 10.00 – Kinnekulle Cyclassic
Söndag 22 april kl. 13.10 – Kinnekulleloppet
Kommentator: Peo Johansson.
Se sändningarna här eller på solidsport.com/scf

Om Solidsport
Solidsport är Solidtango ABs varumärke mot sportmarknaden – en helhetsleverantör av digitala tjänster som gör idrottsorganisationer, enskilda idrottare och idrottsevenemang till vinnare på den digitala arenan. Fokus är rörlig bild som omfattar allt från produktion och marknadsföring till försäljning och distribution.

Här går SWE Cup och SM 2018