Alla grenar

Rapport Healthy Ageing Tour (DJ)

Etapp 3- Två topp tioplaceringear för svenskarna!

Söndag 8 april.

Det gick bra för damjuniorerna i helgen! På sista etappen i Groningen (67,2 km) fanns både Julia Borgström och Wilma Olausson med i den första tätgruppen på 35 tjejer som gick i mål två sekunder efter vinnaren, Lonneke Uneken från Holland. Julia slutade på en 4:e plats och Wilma på en 9:e plats. Wilma ligger nu 6:a totalt i cupen!

Utförligare racerapport kommer inom kort. Se resultatlistorna här så länge

Etapp 2 – Hogeland/Winsum (82,7 km)

Lördag 7 april.
Det blev en intensiv start på dagen där klungan splittrades till fem grupper redan efter ett par kilometer pga vinden och då kom krascherna. Vi klarade oss undan men hamnade i olika grupper.

Wilma satt med i första gruppen, Julia i andra, Johanna i tredje och Medina i fjärde. Första gruppen på 25 tjejer höll luckan ner till Julias grupp in i mål. Wilma var i ledningen med en sekund efter de två bonussekundspurterna men under sista varvet gled fem tjejer iväg från tätklungan och höll in i mål med 15 sekunder. Wilma slutade på en 12:e plats och tappade ledningen och den vita tröjan.

Julias grupp stabiliserade tiden och kom i mål cirka en minut efter täten.

Johanna och Medina fick tyvärr kliva av dagens etapp och är därmed ute ur tävlingen. Imorgon väntas ett mindre och intensivt varv på 6,6 km som körs 10 gånger.

Vi ligger nu 6:a i totalen med 8 sekunder till pallen. Vi kommer att sätta hög press på de andra lagen och visa att vi kör för guld!

Etapp 1 – Wilma Olausson spurtade till sig vita tröjan!

Fredag 6 april

Wilma Olusson trea inför etapp 2 på Healthy Ageing Tour i Holland.

Wilma Olusson trea inför etapp 2 på Healthy Ageing Tour i Holland.

Det blev en rolig och hård start idag för damjuniorerna i Holland när den första etappen Odamt/Midwolda på 80,5 km genomfördes. Wilma Olausson var aktiv i bonussekunds-spurterna och kom trea i spurten efter 15,2 km och tvåa 47,6 km, vilket gav tre bonussekunder. Med en fin avslutning på det tog hon 3e platsen och fick ytterligare fyra sekunder. Inför den andra etappen ligger nu Wilma 2a totalt och bär den vita tröjan.

Julia Borgström låg bakom en större krasch inom de sista 3 km men kommer att få tiden tillgodo inför etapp 2.  Johanna Johansson och Medina Lutelius fick slita hårt för att hitta rätt i kantvinden men i morgon är en ny dag!

Resultat publiceras här

Truppen:
Julia Borgström, Höllviken CK
Johanna Johansson, Kinds GoGreen CK
Wilma Olausson, Giro Cycle Club
Medina Lutelius,  Valhall CK

Ledare:
Isabelle Söderberg, lagledare
Jonas Ahlstrand, mekaniker
Julia Christensen, massör