Alla grenar
ByeByeDoha Landsväg

Peter Sagan försvarade världsmästartiteln

Det blev slovakiskt guld igen när herrarnas linjelopp i Doha fick avsluta årets VM i landsväg. Regerande världsmästaren, Peter Sagan, spurtade till sig guldet och får nu bära den åtråvärda regnbågströjan ett år till innan VM i Bergen tar vid, 16-24 september 2017. Silvret gick till britten Mark Cavendish och bronset till Tom Boonen från Belgien.

Jonas Ahlstrand klev av efter halva loppet. Värmen som han befarade skulle bli den värsta fienden blev istället hård körning i kantvind,

”Det är svårt att som ensam cyklist vara med och slåss i kantvindskörningen, sa Jonas Ahlstrand från Doha.

Jonas Ahlstrand_Doha_lowres

Därmed är en spännande VM-vecka över för den här gången och sportchefen, Jonas Ljungblad, kan summera VM för landslagets del:

”VM har varit prestationsmässigt bra, cyklisterna har kunnat hantera värmen och förberedelserna har fungerat. Vi visste att det skulle vara spurt i de flesta klasserna och har tagit hänsyn till det i uttagningarna. Åkmässigt har cyklisterna kört enligt plan och varit med och krigat som avtalat. Rent resultatmässigt hade vi hoppats på mer i de äldre klasserna, men glädjande nog kommer det fram nya unga duktiga cyklister. Jacob Eriksson som kör mycket starkt uppför visade att han även är med i toppen på en platt bana. Sara Penton gjorde ett grymt lopp och visar varje år att hon utvecklas. Framtidsutsikterna ser bra ut, säger Jonas Ljungblad.

Nu blickar vi framåt mot nästa VM på betydligt närmare håll, den 16-24 september 2017 ses vi i Bergen, Norge. Ha’ de!