Alla grenar
Jacob Eriksson sexa under Course De La Paix. Landsväg

Jacob Eriksson sexa under Course De La Paix – UCI junior nations cup

46:e upplagan av Course De La Paix och deltävling tre i UCI junior nations cup kördes under första helgen i maj.
23 nationella team, med sex åkare var, fanns på plats för att göra upp om viktiga poäng i junior världscupen. De som fick bilda en stark svensk juniortrupp var Linus Kvist, Jacob Eriksson, Christoffer Wall, Andreas Andersson, Oskar Palm och Erik Bergström Frisk.

Juniorlandslaget landsväg

Svenska truppen: Linus Kvist, Jacob Eriksson, Christoffer Wall, Andreas Andersson, Oskar Palm och Erik Bergström Frisk.

Med start i staden Litoměřice, i nordvästra Tjeckien, avverkades nästan 400 kilometer under dessa fyra tävlingsdagar. Jacob Eriksson som slutade på 16e plats under förra årets upplaga körde betydligt bättre i år och blev bäste svensk trots en vurpa med en fin sjätteplats.

– Det har varit en bra helg med riktigt hög klass, det är ju dem allra bästa juniorerna i världen på plats och för Jacob att ta en topp tio här är riktigt bra, säger Lucas Persson, förbundskapten.

Inför sista etappen var även Jacob med och tampades om bergspriset, två poäng fattades från att ta över den röd vita bergströjan. Efter ganska offensivt körning hade Jacob och en till lyckats få en liten lucka på klungan. Men det varade inte länge, Jacobs framhjul kom för nära cyklisten framför och han gick i backen. Efter cykelbyte jobbade ändå sig Jacob tillbaka in i klungan.

– Det var en ganska tuff helg, en sjätteplats låter ju bra men jag känner att jag hade mer att ge, är inte extremt nöjd. Hade önskat att jag var i bättre form, säger Jacob Eriksson om sin sjätteplats.

Jacob Eriksson gick i backen under fjärde etappen av Course De La Paix.

Jacob Eriksson gick i backen under fjärde etappen av Course De La Paix.

 

Resultatlista hittar du här.