Alla grenar
Emil Andersson Landsväg

Frida Knutsson och Emil Andersson svenska mästare på kortbana 2018

Under lördagen den 7 juli avgjordes kortbane-SM i centrala Helsingborg. Publiken fick se två offensiva lopp på den 1,95 kilometer långa banan när både dam- och herrelitklassen skulle göra upp om guldmedaljerna. 
– Det var attacker hela tiden och stannade aldrig riktigt av, säger Emil Andersson, Giro Cycle Club.

I herrloppet såg det länge ut som att det skulle bli en spurtstrid mellan åtta cyklister men med en kilometer kvar stötte Olof Åström, Ryska posten SK, Jakob Södergrann, CK Hymer och Emil Andersson, Giro Cycle Club. Det blev mellan dessa tre de skulle avgöras. Emil Andersson, Giro Cycle Club drog igång spurten ovanligt tidigt för att försöka överraska de andra och det lyckades han med. Emil Andersson tog därmed hem guldet före Jakob Södergrann, CK Hymer och Olof Åström, Ryska posten SK på en tredje plats.

Emil Andersson

fotograf: Niklas Wallner

– Det är nog det finaste man har vunnit, även rätt tävling att vinna om man vill få ut sitt namn. Det blir även en liten motivation boost, väldigt kul, säger Emil Andersson, Giro Cycle Club efter vinsten.

IMG_0059

fotograf: Jim Berg

På damsidan var det även där väldigt offensiv körning loppet igenom och det var en samlad klunga som skulle göra upp om guldet.
Där fick vi se den spurtstarke Frida Knutsson, Team Ormsalva Athl ta hem segern med minsta marginal före Matilda Frantzich, CK Ringen och Wilma Olausson, Giro Cycle Club tog tredjeplatsen.

– Det är jättekul, alltid kul att vinna. Jag kände att jag inte hade några superben men försökte ändå vara aktiv hela tiden, säger Frida Knutsson, Team Ormsalva Athl.

Fotograf: Jim Berg

Fotograf: Jim Berg

Frida Knutsson, Team Ormsalva Athl har ett SM-guld sen tidigare i kortbana från 2015 men värderar detta guld lite högre.

– Jag har haft en tung start på säsongen och tappat lite självförtroende men nu känns det verkligen som att jag är tillbaka. Den här vinsten betyder jättemycket och jag tar med mig mycket positivt från de här, säger Frida Knutsson.

Resultat:

Herrelit:
1a. Emil Andersson, Giro Cycle Club
2a. Jakob Södergrann, CK Hymer
3a. Olof Åström, Ryska posten SK

Damelit:
1a. Frida Knutsson, Team Ormsalva Athl
2a. Matilda Frantzich, CK Ringen
3a. Wilma Olausson, Giro Cycle Club

Komplett resultatlista hittar du här.

SVT REPLAY:
Damelit
Herrelit