Alla grenar
Gracia Orlova teamet Landsväg

Fahlin vinner totalen i Gracia-Orlová 2018

Uppdatering 29/4
Etapp 5
Damlandslaget gjorde en strålande insats i Tjeckien idag. Emilia Fahlin låg tvåa i totalen inför dagens 10-milaetapp som gick i Orlová. Trots att Emilia hade vunnit tre av fyra etapper, var det ryskan Olga Zabelinskaya som ledde totalen med två sekunders marginal till Emilia efter att ha vunnit gårdagens tempolopp. Det svenska lagets plan idag var därför att lägga alla krafter på en av de tre spurterna för att vinna bonussekunder till Emilia. Det lyckades och Emilia vann den första spurten.

Vi visste att vi skulle kunna försvara de första 25 kilometrarna, så hela teamet satsade på den första spurten så att Emilia skulle kunna ta bonussekunder. I och med det brände vi flera av våra tjejer redan där, men det var en bra satsning. Ida Erngren lyckades sen hålla sig kvar en bit fram i loppet tillsammans med Emilia för att försöka skapa hål i fältet och få försprång till Olga, säger Lucas Persson, förbundskapten.

Efter bonusspurten gick sekundstriden med Olga över till en kamp om tiondelar. Efter stor dramatik och ett riktigt spännande lopp gick Emilia till slut i mål med en elfteplacering på den sista etappen, men med en tid som räckte för att åka hem från Gracia Orlová 2018 med en totalseger i touren.  Såååå fiint jobbat tjejer!

GRATTIS till en fin säsongstart, Emilia!

”Emlia kör fantastiskt bra och visar upp ett självförtroende som smittar av sig på hela teamet. Jag är nöjd med allas insatser och det har hänt mycket i teamet de här dagarna, det är det som är fördelarna med ett etapplopp, man lär sig något varje dag”, säger Lucas Persson, förbundskpten. ”Nu har tjejerna fått sig en rejäl genomkörare inför nästa landslagsuppdrag som blir på hemmaplan i den nya internationella damelittävlingen Tour of Uppsala, den 10-11 maj”, fortsätter Lucas.

Till resultatlistorna.

Bildtext: Hela svenska damlandslaget i Gracia Orlová tour, från vänster:
Micke Lundberg, mekaniker, Sara Olsson, Clara Lundmark, Ida Erngren, Alexandra Nessmar, Emilia Fahlin, Alice Andersson, Lucas Persson, förbundskapten, Peter Söderberg, massör.

Uppdatering 28/4
Etapp 3 och 4

Emilia Fahlin tar hem även dagens etapp, den fjärde i tävlingen, fantastiskt fint att se hur svenska damlandslaget kör för seger! Emilia gjorde även ett bra tempolopp i morse, där hon slutade på en sjätteplats. Följ landslaget via Instagram imorgon, tourens sista dag. Instagram @swecycling.

Uppdatering 27/4
Etapp 2
Emilia Fahlin vinner även andra etappen i Gracia – Orlova! Tävlingen avgjordes med en klungspurt där Emilia var starkast.

Emilia körde riktigt smart under hela loppet, var med där framme och körde kontrollerat ända in till slutet, säger Lucas Persson, förbundskapten.

Det här var en överraskning och en riktigt kul start på touren. Jag var riktigt sugen på att få till en seger, ännu roligare blev det då att få till det två dagar i rad, säger Emilia Fahlin. Det var ett tufft lopp, men jag kände ett starkt stöd från de övriga i laget, så det var en riktigt kul dag att köra i landslagskläderna.

Nu återstår tre etapper – ett tempolopp på 13,5 kilometer och ett linjelopp på 63,5 kilometer på lördagen och ett linjelopp på 101, 6 kilometer i Orlovà på söndagen.

Etapp 1 – 26 april 2018
Det blev seger för Emilia Fahlin idag som gick i mål med fem sekunders marginal före tvåan Maria Novolodskaya i den 32:a upplagan av etapploppet Gracia – Orlova i Tjeckien. Trea blev Sina Frei, Schweiz.

Emilia Fahlin är grym och det är riktigt kul att se henne leverera. Det här blev en bra start på säsongen för henne. Vi kommer att se mer av Emilia i år, säger förbundskapten Lucas Persson.

Bland de 147 startande i dagens etapp representerades det svenska damlandslaget av Emilia Fahlin, Clara Lundmark, Sara Olsson, Alexandra Nessmar, Alice Andersson och Ida Erngren, som tog sin första internationella seger just i Gracia Orlovà tour 2017.

Etapploppet Gracia Orlovà pågår mellan den 26:e och 29:e april. När det är över har deltagarna avverkat 382,6 km på fyra dagar och kört fyra linjelopp samt ett tempolopp. Nästa etapp blir ett linjelopp på 100 kilometer i Lichnov med start fredag, kl. 11.00.

Det blir spännande att följa damlandslaget i den här tävlingen, då förra årets upplaga blev riktigt bra för det svenska laget. Förutom Idas etappseger på sista sträckan visade Hanna Nilsson på en strålande form alla dagar, vilket gav henne en total sjundeplacering i fjol.

Uttagna till landslaget 2018, Gracia-Orlovà
Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna
Ida Erngren, Upsala Cykelklubb
Clara Lundmark, Norbergs Cykelklubb
Sara Olsson,  Team Henrikssons Cykelklubb
Alexandra Nessmar, Team Crescent D.A.R.E Cykelklubb
Alice Andersson,  Team Crescent D.A.R.E Cykelklubb