Alla grenar
Emilia Fahlin VM 2017 Landsväg

Emilia Fahlin 9a på VM, Hanna Nilsson vinner tröjan för mest aktiva åkaren

Strålande sol och åtta varv på den 19,1 km långa banan väntade dameliten under lördagens linjelopp.
Den svenska truppen med Emilia Fahlin, Hanna Nilsson, Sara Penton, Julia Karlsson och Alexandra Nessmar hade chans på riktigt fina placeringar om de spelade sina kort rätt.

Farten var hög redan från start och efter ett varv började åkare redan att droppa av.
Strax före det första varvet slutade stack Sara Penton iväg på en solo utbrytning och låg själv i över ett varv med 37 sekunder till godo till resten av fältet. Men allt eftersom minskade hennes försprång och tillslut var klungan ikapp igen.
Några blågula stjärnor som låg bra till under hela loppet var Emilia Fahlin och Hanna Nilsson. Hanna var med i en utbrytning med två varv kvar men fick tyvärr se sig upphunnen av klungan igen. Holländaren Chantal Blaak gjorde en sista stöt och gick solo sista kilometrarna och tog därmed hem guldet. Hanna hade tyvärr halkat ännu lite längre bak men Emilia hade fortfarande chans att spurta om medaljerna. Emilia fick dock inte riktigt till spurten och slutade på en nionde plats efter kampen om silver och bromsmedaljerna.
”Tummen upp, avslutade detta VM på 9: e plats. Var en super hård dag där ute men fantastiskt atmosfär runt banan”, skriver Emilia på sociala medier efter loppet.
Hanna Nilsson slutade tillslut 35a och fick priset som den mest aktiva cyklisten under loppet.
Vann gjorde Holländaren Chantal Blaak före australienskan Katrin Garfoot och danske Amalie Dideriksen tog hem bronset.

Komplett resultatlista hittar du här.

Hanna NIlsson VM 2017

Hanna Nilsson fick priset som den mest aktiva cyklisten under loppet.

Emilia Fahlin VM 2017

Emilia slutade på en nionde plats efter spurten om silver och bromsmedaljerna

Även herrjuniorernas lopp blev en tuff historia. De svenska juniorerna Linus Kvist, Christoffer Wall och Jacob Eriksson gjorde va de kunde för att hänga med i de höga tempot.. Christoffer fick problem med cykeln tidigt i loppet och de tuffa backarna var inget som direkt passade Linus. Jacob körde taktiskt bra och blev tillslut bäste svensk på en 22a plats.

Herrjuniorerna VM 2017

Linus Kvist och Jacob Eriksson ligger bra med i klungan under inledande varven av VM.