Alla grenar
lucas Eriksson 2 Landsväg

EM-truppen junior/U23

Europamästerskapen för landsvägscyklisterna är i år uppdelade på två arrangemang. Elitens tävlingar går i Glasgow i samband med en större TV-sänd EM-vecka, medan juniorer och U23:or på landsväg åker till Brno, Tjeckien för att göra upp om EM-placeringar. Till Brno kommer Sverige att skicka en trupp på 10 cyklister och sex ledare, som nu gör sig redo att åka nästa vecka.

Junior/U23-mästerskapen inleds den 12 juli med tempolopp för damjuniorer, där svenska landslaget deltar med två tjejer som har kört riktigt starkt under säsongen. Julia Borgström, som nyligen tog en dubbel på JSM i Båstad och Wilma Olaussson kommer att köra 12 km tempo på en lite knixig bana med två vändpunkter och en klättring på cirka 150 höjdmeter.

De två damjuniorerna kör även 75 km linje på lördagen (14/7), en tuff varvbana på 15 km och cirka 200 höjdmeter per varv.

På den här sortens bana krävs bra rutin att hantera större klungor i en stressad miljö, men jag tror att både Julia och Wilma sitter på de erfarenheterna och att de kommer att leverera fina resultat till Sverige. Vi hoppas och tror på en topp-tio-placering, säger Isabelle Söderberg, förbundskapten DJ.

Till herrarnas linjelopp på söndagen (15/7) skickar Sverige fyra juniorer och fyra U23:or, däribland nykorade svenska linjemästaren Lucas Ericsson, som har visat på storform hela säsongen. Banan kommer att passa honom, med tanke på att han lyckades mäta sig med World tour cyklisten Tobias Ludvigsson på SM i Båstad, där Lucas blev den som tog hem mästartiteln.

Mer om tävlingarna på www.uec.ch

Det här är EM-truppen junior/U23:


Dam Junior (tempo/linje)
Wilma Olausson, Giro Cycle Club
Julia Borgström, Höllviken CK

Herr Junior (linje)
Emil Lindgren, Falu CK
Hjalmar Klyver, CK Bure
Anton Dalhblom, CK Bure
Wincent Wallinder, Västerås CK

Herr U23 (linje)
Lucas Eriksson, Motala AIF CK
Jacob Eriksson, Motala AIF CK
Erik Sandersson, Motala AIF CK
Vincent Anderson, Stockholm CK

Ledare
Lucas Persson, förbundskapten HJ/U23
Isabelle Söderberg, förbundskapten DJ
Peter Söderberg, massör
Julia Christiansen, massör
Jonathan Giske, mekaniker
Simon Spiesz, mekaniker