Alla grenar
Herr Juniorer, fr.v. Anton Dahlblom, Vinsent Wallinder, Axel Moureau, Hjalmar Klyver, Emil Lindgren, Oskar Palm Landsväg

Första landslagsuppdraget: Gent-Wevelgem

I helgen var det premiär för både herr junior och U23-landslaget, på årets första Nations cup, Gent- Wevelgem, som är en av vårklassikerna i Belgien. Cyklisterna kör över Baneberg, Kemmelberg och Monteberg två gånger. Kemmelberg är en av de tuffaste pavébackarna i Belgien.

Det blev en hård säsongstart då det var årets första tävling för cyklisterna i landslaget medan den belgiska säsongen redan har varit igång i cirka fyra veckor.

I juniorklassen körde Anton Dahlblom och Emil Lindgren bäst, och i U23 klassen så var det bröderna Eriksson (Lucas och Jacob) som var med längst fram. Lucas kom med första gruppen in i mål men tävlingen slutade i spurt och han hade inga krafter kvar för att spurta, så han kom in på en 37:e plats.

Det är tydligt att våra cyklister behöver lite fler tävlingar innan de är i den form som behövs för att vara tävlingsklar för Nations Cup, säger Lucas Persson, förbundskapten.

Så nu blir det hård träning som gäller inför nästa Nations Cup tävling som går om två veckor, för U23:orna blir det Flandern runt den 7 april och för juniorerna gäller Paris-Roubaix den 8 april.

Resultat N. Cup #1

Herr Junior
Anton Dahlblom (58)
Emil Lindgren (66)
Oskar Palm (89)
Wincent Wallinder (94)
Axel Moureau (DNF)
Hjalmar Klyver (DNF)

Herr U23
Lucas Eriksson (37)
Jacob Eriksson (66)
Erik Sandersson (DNF)
Vincent Andersson (DNF)
Erik Bergström Frisk (DNF)
Andreas Andersson (DNF)

Bilden fr.v. Anton Dahlblom, Vinsent Wallinder, Axel Moureau, Hjalmar Klyver, Emil Lindgren, Oskar Palm