Alla grenar
MicrosoftTeams-image Landsväg

Fin säsongstart för damjuniorerna

Nations Cup i norra Italien blev en riktigt bra start för damjuniorlandslaget som nu har genomfört sitt första uppdrag för året. Fantastiska prestationer med en sjätteplacering genom Wilma Olausson och en 18:e-plats för Julia Borgström. Segrarinnan, Georgi Pfeiffer från Storbritannien körde de 69 kilometrarna mellan Taino och Cittiglio på 1 timme 57 minuter och 10 sekunder (snitthastighet på 35,5 km/h)

Det blev ett riktigt hårt race för tjejerna i Cittiglio. Dagen innan trotsade vi det dåliga vårvädret och körde igenom banan för att vara så  bra förberedda vi kunde. Tävlingens avgörande skulle komma på avslutningsvarvet, det var vi alla eniga om, och därefter la vi upp taktiken som räckte till en 6e plats. Jag är otroligt stolt över tjejerna insatser i  och deras inställning till att våga vinna, säger Isabelle Söderberg, förbundskapten.

Det var första gången som Sverige ställde upp med damjuniorlandslag i den italienska deltävlingen ”Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda”, som var den första av fyra deltävlingar i Nations Cup.

Den andra deltävlingen gick i helgen i Belgien – Gent-Wevelgem och där deltog  Wilma Olausson, Julia Borgström, Caroline Andersson och Ellen Stålberg i egna lag.

Tjejerna kör i landslagskläder igen de två sista cuptävlingarna som går i Holland – Healthy ageing tour den 5-8 april och Omloop van Borsele den 20-22 april.

Resultat – Trofeo da Moreno, Piccolo Trofeo Alfredo Binda
1) Pfeiffer Georgi (GBR)
2) Jade Wiel (FRA)
3) Vittoria Guazzini (Zhiraf – Guerciotti – Selle Italia)
4) Silvia Zanardi (Vo2 Team Pink)
5) Shari Bossuyt (Dolticini – Van Assche)
6) Wilma Olausson (SWE)

18) Julia Borgström (SWE)
DNF: Ellen Stålberg, Carolina Andersson och Medina Lutelius

Resultat – Gent-Wevelgem
1) Victoire Berteau (FRA)
2) Lonneke Uneken (NED)
3) Pernille Feldmann Larsen (NOR)

13) Wilma Olausson (Team Rytger)
62) Julia Borgström (Team Rytger)

DNF: Ellen Stålberg, Caroline Andersson


Relaterat
Damjuniorerna inleder med UCI Nations Cup i Italien